Cum faci mămăligă prăjită corect. Secretul gospodinelor de la țară s-a aflat: ce pun în ea, de fapt
Este un preparat simplu, desprins de la rețeta tradițională, dar cu o altfel de textură pentru că mămăliga este și prăjită ulterior. Cum să o prepari și care este secretul ca să-ți iasă perfectă? E un plus în farfurie, dacă te pregătești pentru o masă cu oaspeți într-o zi aparte.
Rețetă pentru mămăligă prăjită. Cum să o prepari corect?
Poate pare puțin prea greu de dus pentru cei care adoră stilul tradițional de a consuma mămăliga, dar cu siguranță trebuie să încerci acest preparat făcut astfel. Mai marii chefi s-au gândit la o reinterpretare a preparatului simplu care stă la baza mâncărurilor din gastronomia românească, așa că au ales să-i adauge câteva ingrediente și să-i schimbe textura.
În imaginea multora mămăliga e ori tare ori foarte moale. Iată că există și o cale de mijloc – moale în interior și crocantă în exterior. Fiecare se poate juca așa cum dorește cu ingredientele pe care le adaugă în ea.
Ai posibilitatea să o umpli cu brânză și să o prăjești pur și simplu, să o prepari cu bacon și mirodenii înantru sau să îi adaugi doar chimen, sare și piper. Oricum ai decide, poți să o faci și în diferite forme precum: pătrat, biluțe sau dreptunghiuri mici care să vină perfect dintr-o singură îmbucătură.
Poți să o servești alături de un sos de iaurt gras cu pătrunjel sau usturoi sau poți să o pui pe un platou alături de alte aperitive dorite cum ar fi: rulade de șuncă și cașcaval, rulade de carne de pui, legume proaspete de sezon, ouă umplute, roșii umplute sau piftele. Cu siguranță îi vei surprinde pe invitații tăi pentru că este o alternativă destul de rapidă, gustoasă și oferă un plus în farfurie.
Care e secretul?
- Ingrediente
1 litru apa
300 gr malai
2-3 linguri unt
300 gr carne tocata
70 gr porumb dulce
60 gr ciuperci
100 gr kaizer
1 cub ceapa
ulei
sare
- Mod de preparare
Lasă apa la fiert, iar după ce dă în clocot pune mălaiul și amestecă în continuu pentru a nu se lipi. Poți să adaugi unt pentru un plus de gust și cremozitate, ulterior lasă totul pe foc pentru încă ceva minute (depinde de cantitatea aleasă și de vasul în care o faci). Aici secretul pentru a rămâne fermă e oul pe care trebuie să-l bați și să-l omogenizezi cu mălaiul.
După ce se face, toarnă mămăliga într-o tavă și lasă-o la răcit cel puțin 10 minute. Formează biluțe sau pătrate cu ajutorul mâinilor date cu puțin ulei pentru a nu se lipi, ulterior prăjește totul în baie de ulei. O alegere pe care o fac chefii în restaurante este să o tragă la tigaie în untură de gâscă.