Cum faci maioneză de post. Ingredientul care înlocuieşte cu mare succes ouăle, totul e gata în câteva minute
Știi că ai preparat corect maioneza când compoziția se desprinde în valuri mari de pe tel sau instrumentul folosit la mixarea ingredientelor. În materialul de astăzi, îți explicăm cum să faci maioneză de post în doar câteva minute. Cu ce să înlocuiești ouăle din sosul aromat.
Maioneză de post. Secretele gospodinelor
Cu toții știm că preparăm maioneză de casă. Când vine vorba despre pregătirea produselor fără alimente de origine animală, putem să ne confruntăm cu unele provocări. Playtech Știri te ajută să prepari maioneză, fără să folosești ouă în compoziție. Trebuie să le înlocuiești cu năut.
Năutul, mixat într-un blender sau mixer vertical (îți vom explica mai jos când este cazul să îl folosești pe cel din urmă) împreună cu muștar, ulei de floarea soarelui, sare și zeamă de lămâie va forma o compoziție cremoasă excepțională. O poți aromatiza în funcție de preferințe.
Citește și: Cum faci maioneză de post. E reţeta pe care trebuie să o ştie orice gospodină, se prepară imediat
Maioneză de post. Ingrediente necesare
- 150 ml zeamă de la conserva de fasole (năut)
- 3 lingurițe cu vârf de muștar simplu
- 250 ml ulei de floarea soarelui
- sare (după gust)
- zeamă de lămâie (după gust)
Maioneză de post. Mod de preparare
- Se scurg fasolele din conservă și se colectează năutul.
- Se pune năutul în blender.
- Se adaugă 2 lingurițe cu vârf de muștar simplu.
- Se toarnă 200 ml de ulei de floarea soarelui deasupra.
- Se mixează compoziția din blender.
- Se adaugă restul de ulei de floarea soarelui.
- Se mixează ingredientele din nou, până la obținerea unei compoziții cremoase.
- Se adaugă la final sare și zeamă de lămâie și se mixează din nou.
În loc de pregătirea maionezei de post în blender, poți să optezi pentru un mixer vertical, care funcționează practic ca recipientul dintâi. Este recomandat să pui ingredientele în aparatul electrocasnic mai ales dacă trebuie să prepari o cantitate mare de maioneză.
Important! Un mixer vertical nu va funcționa, dacă trebuie să prepari o cantitate mică de maioneză. Aparatul electrocasnic nu va fi eficient, din cauză că lamele acestuia nu vor ajunge până la ingredientele de pe fundul recipientului.
Citește și: Cum faci salată de boeuf de post. Reţeta pe care trebuie să o păstrezi, o poţi prepara oricând
Maioneză de post. Cât timp o poți consuma
Dacă ai respectat pașii de mai sus, maioneza de post este gata. Odată ce ai adăugat uleiul de floarea soarelui și ai mixat ingredientele, preparatul cremos poate si asezonat cu sare simplă sau Kosher și/sau zeamă de lămâie. În acest fel, vei asezona aroma compoziției.
Maioneza de post preparată acasă se poate consuma timp de o săptămână. Pentru a se menține în cea mai bună formă, este recomandat să fie păstrată la temperaturi scăzute. Cel mai la îndemână ar fi să o pui într-un recipient etanș și să o depozitezi la frigider.