Cum faci lapte prăjit, o rețetă tradițională din Spania. Ce zici, se pricep la deserturi?
Atunci când nu mai ai nicio idee și nu știi ce rețetă de desert să faci, gospodinele îți recomandă un preparat specific din Spania, care se numește lapte prăjit. Este ușor de făcut și extrem de delicios. Care sunt pașii care trebuie urmați cu sfințenie.
Cum se prepară cea mai bună rețetă de lapte prăjit
Pentru serile acelea în care nu ai chef să faci papanași, pentru că depui prea mult efort, și nici nu vrei să prăjești clătite sau să cumperi de la supermarket sau cofetărie ceva bun gata preparat, gospodinele au pregătit o rețetă inedită de lapte prăjit.
Acest desert este originar din Spania și este un adevărat deliciu, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Rețeta se bazează pe lapte, zahăr și ouă, ingrediente care se găsesc în orice bucătărie sau cămară de la noi din țară.
Ingrediente:
Pentru bază:
- 500 grame lapte
- coaja de la o jumătate de lămâie
- 15 g unt
- 2 gălbenușuri
- 100 g zahăr
- 100 g făină
Pentru glazură:
- făină
- 1 ou
- ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură de zahăr
- 1 lingură de scorțișoară măcinată
Mod de preparare:
După ce am ales toate ingredientele, acum este timpul să ne apucăm de rețeta propriu-zisă. Pentru început, într-o cratiță se pun laptele, coaja de lămâie și untul, recipient care se va da la foc mediu. Apoi, batem gălbenușurile cu zahărul și adăugăm treptat făina. În acest amestec se toarnă laptele clocotit strecurat. Nu uita să amesteci foarte bine.
Mai departe vom readuce vasul la foc mic, amestecând în continuare cu atenție până se îngroașă. Atunci când este gata, aluatul se toarnă într-un vas dreptunghiular cu fund plat, înalt de trei sau patru centimetri.
În continuare, vom acoperi aluatul cu folie de plastic, pe care-l vom lăsa la frigider pentru trei sau patru ore. Odată lăsat la rece, produsul ar trebui să aibă o consistență groasă, care să nu poate fi tăiată.
Acum urmează partea în care aluatul se va tăia în bucățele pătrate egale. Fiecare porțiune se va trece prin făină și ou bătut, după care se va prăji în ulei bine încins timp de 2 sau 3 minute.
Atunci când sunt gata, se scot și se scurg pe o hârtie absorbantă. La final, se trece laptele prăjit printr-un amestec de zahăr și scorțișoară, iar desertul este gata de servit. Poftă bună!