Cum faci găluşte perfecte fără bicarbonat, ulei sau amoniac. Aşa procedau bunicile noastre
Odată cu venirea toamnei, foarte multe gospodine prepară celebra supa de găluște. Însă, o bună parte dintre acestea întâmpină dificulttăți în prepararea acesteia. Găluștele impun cele mai mari dicultăți. Din fericire, bucătarii vin cu o serie de sfaturi pentru realizarea acestora. Iată cum poți face găluște fără bicarbonat, ulei sau amoniac!
Reteță de supă de găluște
Pentru foarte mulți, supa de găluște are gustul copilăriei. Bucătarii au dezvăluit rețeta cu care care nu ai cum să dai greș. Pentru supei de găluște, vei avea nevoie de:
- 600 g aripioare de pui
- 5 l de apă rece
- 2 buc morcovi
- 1 buc radacina mica de patrunjel
- 1 pastarnac
- 2 ouă
- Gris cu bobul mare
- Sare dupa gust
Primul pas constă în tăierea a doua aripioare. Ulterior, acestea se pun în apa rece și se pun la fiert la foc mediu. Următorul pas constă în adăugarea legumelor tăiate în cubulețe.
Din când în când, este indicat să îndepărtăm spuma formată deasupra. După aproximativ 30 de minute, când carnea este gata, puteți adăuga legumele tocate. După ce acestea stau 10 minute la fiert, vă puteți apuca de realizarea găluștelor.
Citește și: Cum faci cele mai pufoase găluşte. Detaliul de care să ţii cont înainte de a le pune în oală
Cum se fac cele mai bune găluște?
Pentru prepararea acestora, vei avea nevoie de o farfurie dar și de o lingură. Se pun două ouă în farfurie și se bat ușor. Ulterior, peste acestea se adaugă grișul și se amestecă bine. Grișul se aduagă până cănd, farfuria începe să se miște pe blat.
Citește și: Câte linguri de griș se pun la găluște, de fapt. Aici greșesc cele mai multe gospodine, de asta ies tari
Ce poți face ca găluștele să nu se sfârme?
Nu puține sunt situațiile în care găluștele ajung să se sfârme. Însă, există anumite sfaturi de care putem ține cont pentru a preveni acest lucru. Bucătarii recomandă ca ouălele să fie reci. Când supa este gata, adăugăm puțină sare dar și puțină apă rece. Astfel, găluștele nu se vor sfărâma.
Ulterior, găluștele se pun cu ligura în supă. De asemenea, mai pune din când în când, câte puțină apă rece, în jur de 3 4 linguri. Găluștele se fierb timp de 20 de minute. Pentru un plus de savoare și de gust, putem adăuga pătrunjel tocat. Supa va fi mai colorată dar și mai gustoasă!
Citește și: Trucul secret pentru găluștele pufoase. Nu vor mai ieși niciodată tari, ce trebuie să faci