Cum faci frișcă fără mixer. Secretul celebrilor cofetari s-a aflat
Frișca este unul dintre elementele esențiale ale unui desert complex. Ea se poate folosi în cafea sau ca topping pentru brioșe. În plus, frișca se mai poate adăuga și pe plăcinte sau poți să o mănânci simplu, cu lingura.
Cum faci frișcă fără mixer
Însă, înainte de a face toate aceste lucruri, este bine să înveți și tu cum să faci frișcă fără a te folosi de mixer, pentru a avea cea mai sănătoasă opțiune la îndemână. Este destul de simplu și nici nu durează foarte mult.
În primul rând, ai nevoie de frișcă lichidă sau sau de smântână, cu cel puțin 30% grăsime, deoarece celelalte nu se bat prea bine. Cât privește echipamentul, utilizează un tel de metal și un bol de metal. Trebuie să faci acest lucru de mână, deoarece este un proces simplu și rapid, ce nu necesită să scoți mixerul din dulap.
Apoi, trebuie să răcești frișca lichidă în frigider până când ea ajunge la o temperatură optimă. Trebuie să răcești și echipamentul. Astfel, procesul de a face frișcă va fi mult mai simplu dacă pui bolul de metal și telul la congelator, și le ții acolo vreme de 10 minute. Apoi, poți să începi să amesteci frișca lichidă. Cum se face? Adaugă frișca lichidă în bol și amestecă cu telul. Cât se poate de viguros. Iar în timp ce faci asta, trebuie să observi schimbările prin care trece crema. După numai un minut, ea se va întări. Continuă să mai amesteci până când crema ajunge la consistența maionezei.
Trucuri simple și utile pentru cea mai bună frișcă
Nu uita să guști frișca! Încearcă să îți dai seama de ce are nevoie frișca pe mai departe. De zahăr sau de alte arome, cum ar fi vanilia. Poți adăuga zahăr la frișcă și să îl amesteci încet și gradual. Apoi, poți adăuga mai multă aromă. Astfel că posibile opțiuni sunt extrasul de vanilie, rom, pudră de cacao, zeamă de lămâie sau scorțișoară.
.Continuă să amesteci! Atenție că nu trebuie să amesteci nici prea mult frișca cu telul. De aceea, este mai bine să ai o frișcă prea moale decât prea groasă. În cazul în care ai amestecat prea mult însă, poți rezolva situația adăugând niște linguri de frișcă lichidă.
Acum este momentul cel mai plăcut, și anume, atunci când o servești. Folosește-o imediat pentru cafea, brioșe sau orice îți place. Apoi, dacă ai făcut prea multă frișcă, acoperă bolul și ține-l la frigider pentru câteva ore. În cazul în care vrei să țină mai mult, ia o tavă și pune linguri de frișcă pe ea, apoi ține la congelator.