Cum faci dulceață de roșii, un produs inedit. Este cea mai simplă rețetă
Dulceața din legume este deja la mare căutare de mulți ani. Mulți adoră dulceața de ceapă, de ardei sau de roșii. Românii, însă, nu sunt neapărat adepții preparatelor de acest gen. Cu siguranță dacă vei încerca această rețetă o vei prepara pentru cei dragi mereu.
Rețetă pentru dulceață de roșii
Majoritatea românilor care preferă încă să își prepare singuri produsele pentru cămara de peste iarnă nu adoptă neapărat preparate diverse. Majoritatea consumă dulceață de gutui, struguri, nuci verzi, trandafiri sau gemuri de prune, gutui, căpșuni sau piersici.
Cu toate astea, există multe alte variante care cu siguranță îi vor încânta pe cei dragi ție. Deși pentru unii sună ciudat, dulceața de roșii este extrem de gustoasă și perfectă de mâncat pe o tartină dimineața. Nu ai nevoie de multe ingrediente și nici de multă experiență în bucătărie pentru a o putea face.
Desigur că îi vei surprinde astfel și pe invitații tăi cu ceva nou. Unii preferă să folosească roșii cherry pentru că au un gust aromat și dulce, dar și pentru aspect, timp în care alți bucătari o prepară și din roșii de grădină parfumate și cărnoase pe care le taie în diverse forme.
- Ingrediente
700 g roșii cherry
600 g zahăr
zeama de la o lămâie
busuoic
mentă
după gust
Mod de preparare
Spală foarte bine roșiile cherry și îndepărtează-le codițele. Dacă alegi să prepari dulceața din roșii mari trebuie să le speli, să le cureți și mai apoi să le tai cuburi sau felii pe jumătate. Pune totul într-un vas, ulterior adaugă zahărul și zeama de lămâie și lasă recipientul la frigider pentru câteva ore sau mai bine ar fi să lași compoziția peste noapte la rece.
După ce zahărul s-a topit și roșiile au lăsat destul suc, strecoară zeama și pune-o într-o oală pe foc. Dă totul în clocot preț de 5 minute după ce a început să fiarbă și oprește focul brusc, mai apoi adaugă câteva roșii cherry pentru o altă textură. Amestecă și combină totul, ulterior îndepărtează cât poți din coaja lor.
Pune peste siropul fierbinte și fierbe dulceața încă 10 minute. Lasă totul la răcit și apucă-te de pus în borcane. Sterilizează cu grijă recipientele ca să nu te trezești cu surprize neplăcute atunci când vrei să deschizi un borcan peste iarnă.
Dulceața trebuie să aibă un gust dulce-acrișor, iar combinațiile cu ea pot fi multiple. Poți să o folosești în sosuri alături de preparate din carne, în mâncăruri tradiționale românești sau ca sos de paste ori chiar poate fi consumată cu unt, dimineața.