Cum faci cele mai bune rulouri cu scorțișoară în doar 15 minute

de: Anca Lupescu
12 10. 2021

Rulourile cu scorțișoară sunt un desert foarte popular în Suedia. Aluatul pufos și umplutura de scorțișoară cu zahăr formează o gustare ideală.

Rulouri pufoase cu scorțișoară în doar 15 minute

Dacă vrei să faci la tine acasă aceste rulouri cu scoțișoară, le poți face foarte rapid, cu un mic truc. Ca să nu ai parte de o bătaie de cap și să aștepți ore întregi pentru ca aluatul să crească, poți apela la un truc ieftin și rapid.

Rulourile cu scorțișoară vor fi la fel de delicioase și gustarea ta dulce va fi gata în doar 15 minute.

Pentru această rețetă de rulouri cu scoțișoară vei avea nevoie de:

  • 1 pachet aluat pufos
  • 150 g unt
  • 100 g zahăr brun
  • 1 plic scorțișoară praf
  • Pentru glazură:
  • zahăr pudră
  • zeamă de lămâie
  • lapte

Cum faci rulouri cu scorțișoară

Pentru început, ia aluatul pufos de la orice supermarket și lasă-l să ajungă la temperatura camerei. Apoi, încinge cuptorul la 180 de grade.

Ia o tavă tapetată cu foaie de copt și pune-o deoparte. Într-un bol, amestecă untul la temperatura camerei cu zahărul brun și scorțișoara. Poți adăuga esență de vanilie, de rom sau coajă de portocală ori lămâie.

Ia aluatul și pune umplutură peste tot, ungând și marginile. Apoi, rulează aluatul ca pe o ruladă și taie feliuțe, astfel încât să obții rulouri.

Dacă aluatul tău e greu de tăiat, taie-l folosind ață dentară curată pentru a obține rulouri tăiate perfect.

Pune-le în tavă și acoperă totul cu folie alimentară sau un prosop curat. Lasă rulourile la crescut pentru 10-15 minute, apoi pune totul în cuptor până se rumenesc bine.

Scoate rulourile și lasă-le să se răcească puțin. Între timp, amestecă zahăr pudră cu puțină zeamă de lămâie și lapte, astfel încât să obții o glazură albă.

Toarnă glazura peste rulourile cu scorțișoară și servește-le. Poți să le servești cu frișcă, înghețată sau chiar un sos de vanilie făcut în casă.

Aceste rulouri sunt ideale pentru gustarea de după-amiază, alături de un cea sau ca desert după prânz sau cină.