Cum faci cele mai bune ouă elvețiene. Rețeta e veche din 1939
Cum faci cele mai bune ouă elvețiene, potrivit experților în bucătărie. Rețeta este veche din 1939, iar cei care sunt în căutarea a ceva nou pentru micul dejun pot apela cu încredere la ea, întrucât se potrivește ca o mănușă oricui.
Ouă elvețiene. Cum se face această delicioasă rețetă
Rețeta de ouă elvețiene este una veche din bucătăria românească și o găsim publicată într-un ziar din anul 1939.
Ouăle elvețiene sunt un preparat delicios, care poate fi făcut pentru micul dejun sau poate fi servit alături de alte feluri de mâncare, cum ar fi spanacul. După ce le vei încerca, vei face această rețetă deosebită în fiecare zi.
Ingrediente pentru delicioasele ouă elvețiene
– pâine feliată
– unt
– cașcaval felii
– ouă
– sare, piper
Mod de preparare ouă elvețiene
Vă redăm mai jos modalitatea de a prepara ouăle elvețiene, exact așa cum a fost ea publicată în aprilie 1939.
„Se unge o tigaie cu unt, așează atâtea felioare de pâine câte persoane sunt. Pe fiecare felie se pune o felie de cașcaval scobită la mijloc, se dă drumul unui ou fiecare scobitură, se pune sare, piper, și se bagă la cuptorul mașinei de aragaz până se încheagă ouăle. Se așează pe o farfurie rotundă pe un strat gros de spanac, preparat cu lapte”, se arată în cartea de bucate.
Trucul care face salata de roșii delicioasă
Cum rețeta de ouă elvețiene poate fi consumată cu roșii, vă dezvăluim în continuare secretul unei salate delicioase de roșii. Numai în acest mod salata ta va fi zemoasă și va beneficia de o aromă specială. Așadar, ce trebuie să faci pentru a mânca o salată de roșii așa cum nu ai mai mâncat niciodată.
Foarte mulți dintre români aruncă zeama lăsată de salata de roșii. Secretul unei salate de roșii delicioase este să aibă cât mai multă zeamă. Această zeamă va fi delicioasă dacă este servită cu crutoane, dar și cu pâine proaspătă. Tot ce trebuie să faceți este să înmuiați bine pâinea în zeama aceasta care are un gust incredibil.
Ce se face cu roșiile rase
Pe lângă cele necesare unei salate de roșii ca la carte, ardei gras, ceapă, castravete, trucul este să se ia câteva roșii mai mici, mai coapte care se se radă prin răzătoare.
Roșiile rase se vor adăuga în castron peste ingredientele tăiate și vor avea ca rol înmulțirea sucului de roșii din salată. Acum, după ce știți să faceți ouă elvețiene și salată de roșii, ambele rețete delicioase, nu ne rămâne decât să vă urăm Poftă Bună!