Supa de pui este un preparat delicios, rapid și foarte simplu de făcut. Toată lumea ar trebui să știe să facă o supă de pui, mai ales că sunt doar câțiva pași de urmat.
Există câteva secrete din bătrâni pe care ar fi bine să le pui în practică. De la folosirea unei găini de curte, la făcutul în casă de tăiței și găluște pufoase.
Dacă ai făcut supă și a ieșit delicioasă, dar găluștele s-au întărit la fierbere, atunci trebuie să știi acest secret pentru a le face pufoase.
Pentru început, folosește ouă și griș în cantități egale. Apoi, pune sare și un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu.
Consistența compoziției găluștilor trebuie să fie asemănătoare unei smântâni groase. De asemenea, amestecul trebuie lăsat la odihnit 10 minute.
Bate oul bine și pune grișul, adaugă sare și bicarbonat de sodiu, apoi lasă amestecul 10 minute la odihnit.
Într-o oală cu apă care fierbe, se pun găluștele cu o linguriță mică. Lingurița se înmoaie în supă și apoi se ia puțin din compoziție. Ai grijă să le faci micuțe, pentru că ele își vor dubla volumul.
Fierbe-le timp de 10 minute, apoi stinge focul și mută-le în supa acoperită cu capac, unde se vor ridica la suprafață.
Înainte de a le lua de pe foc, pui de trei ori apă rece peste ele și le mai lași să fiarbă câte un minut, după fiecare completare cu apă rece. Asta va face găluștile super pufoase.
Pune carnea la fiert în apă cu sare și apoi adună spuma care se formează. Dacă spuma este murdară, poți schimba apa.
Adaugă legumele curățate și tăiate în bucăți mari. Când legumele sunt fierte, se scot din supă, la fel și carnea.
Morcovul se taie în bucățele mai mici și se adaugă înapoi în supă, iar carnea se porționează și se adaugă și ea la loc.
Găluștile se fac ușor. Cantități egale de ou și griș, sare și un praf de bicarbonat de sodiu. Fă-le într-o oală separată apoi mută-le în supă. Termină totul cu pătrunjel tocat mărunt.