Cum faci cei mai crocanți dovlecei pane de post. Ingredientul magic pe care trebuie să îl folosești

de: Andreea Vînătoru
19 03. 2024

Am intrat în Postul Paștelui, așa că majoritatea gospodinelor caută diverse rețete de post, care se prepară rapid și simplu. Una dintre cele mai ușoare și delicioase rețete de post o reprezintă dovleceii pane. Se gătesc extrem de rapid și necesită doar câteva ingrediente. Iată cum faci cei mai crocanți dovlecei pane de post!

Cum prepari cei mai crocanți dovlecei pane de post

Dovleceii pane sunt o alegere perfectă pentru persoanele care țin post. Aceștia pot fi o gustare delicioasă sau o garnitură savuroasă. Această legumă este la mare căutare vara, dar se regăsește în piețe și supermarketuri și la început de primăvară. Dovleceii reprezintă o sursă excelentă de potasiu, vitamine și mangan.

De cele mai multe ori, gospodinele aleg să-i facă pane, pentru că au miezul moale în interior și o crustă crocantă și rumenită deasupra. Secretul constă în înlocuirea făinei cu pesmet. Atunci când îi preparați, alegeți pesmet, vor ieși mult mai gustoși. În continuare vă prezentăm rețeta completă de dovlecei pane, fără ou. Iată de ce ingrediente aveți nevoie și cum se prepară:

Ingrediente:

  • 1-2 dovlecei
  • sare
  • 2 linguri de ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • un pic de busuioc și oregano uscate
  • ½ linguriță de usturoi granulat sau 1 cățel de usturoi zdrobit
  • 2-3 linguri de pesmet
  • coaja rasă de la ½ de lămâie.

Mod de preparare:

Prima dată spală bine dovleceii, apoi feliază-i în rondele subțiri de aproximativ 2-3 mm grosime. Așază rondelele de dovlecei pe o suprafață plană și presară sare pe toată suprafața acestora. Lasă-i aproximativ 20 de minute pentru a elimina excesul de apă. În acest mod, feliile de dovlecei vor fi ușor deshidratate și nu mai există riscul să se formeze lichid în timpul prăjelii.

Cât timp dovleceii stau la zvântat, se prepară marinada pentru ei. Se amestecă uleiul de măsline cu usturoiul granulat, oregano și busuiocul uscat. Apoi, rondelele de dovlecei se trec prin marinada cu ierburi aromatice și se mai lasă la odihnit 10 minute.

Vezi și: Ce să mănânci de post la micul dejun. 10 idei din care să te inspiri

Separat, se pune pesmetul într-o farfurie și se adaugă coaja de la 1/2 de lămâie. Se amestecă foarte bine, iar apoi se tăvălește fiecare felie de dovlecel prin pesmet. Puteți folosi cuptorul sau să-i prăjiți în tigaie. La cuptor se dau pentru 30 de minute, la 200 C.

În tigaie, se prăjesc în ulei încins, pe ambele părți, până capătă o culoare aurie. Se scot pe un șervețel din hârtie pentru a absorbi excesul de grasime. Dovlecei pane se pot servi alături de o salată de roșii. Poftă bună!

Vezi și: Ce mâncare poți face din dovlecei. Rețeta banală cu care îți vei impresiona toți invitații. Nu va rămâne nimic în farfurii