Cum faci cea mai pufoasă omletă. Câte minute trebuie lăsată să se coaguleze
Pentru foarte mulți români, omleta este nelipsită de la micul de jun. Chiar dacă poate părea un fel banal de mâncare, aceasta este îndrăgită de toată lumea. Dacă vreți să vă surprindeți apropiații, puteți opta pentru realizarea unei omlete pufoase. Iată care este secretul!
Cum se face omleta?
Bucătarii au dezvăluit care este secretul pentru cea mai pufoasă omletă. Pentru realizarea acestuia, veți avea nevoie de doar câteva ingrediente ieftine. Pentru realizarea acestui preprat, veți avea nevoie de:
- 4 ouă
- sare
- piper
- pătrunjel (opțional)
- o linguriță ulei
Primul pas constă în separarea gălbenușilor de albușuri. Albușurile se bat până când obțineți o spumă care se ține bine pe tel. Folosindu-vă de o spatulă, puteți încorpora albușurile în gălbenuș. Următorul pas constă în condimentarea compoziției cu sare și piper. Ulterior, aceasta se toarnă înr-o tigaie antiaderentă. E de preferat ca aceasta să fie încinsă cu puțin ulei.
Citește și: Ingredientul secret pentru o omletă cremoasă şi gustoasă. Sigur nu ştiai trucul acesta, e genial!
Secretul pentru cea mai pufoasă omletă
Dacă vreți să obțineți o omletă pufoasă este necesar să o gătiți la foc mic. În așa fel, aceasta va avea timp să se cuaguleze. Ulterior, puteți adăuga pătrunjelul tocat. Acesta îi va oferi un aspect dar și un gust plăcut.
Citește și: Nu mai pune lapte în omletă. Secretul pentru a ieşi pufoasă, aşa o fac şi bucătarii
Cum poți obține o omletă cremoasă?
Bucătarii vă sfătuiesc să puneți un capac deasupra omletei. După câteva minute, omleta este gata. O parte din gospodine preferă să adauge o lingură de smântână în compoziție omletei, în timp ce bat ouăle într-un bol. Ulterior, acestea adaugă sare și piper, după gust, și toarnă preparatul în tigaie. Smântâna va păstra omleta cremoasă pentru prânz, dacă nu poți mânca toată mâncarea la micul dejun. Astfel, în doar câteva minute veți avea o masă sănătoasă.
De asemenea, există o serie de ingrediente care nu se pot adăuga în omletă. Printre acestea se numără sosul de pesto și cel picant, care ar putea tăia omleta. De asemenea, produsele lactate precum brânza și smântâna ar trebui folosite cu moderație. În caz contrar, compoziția se va înmuia, iar acest lucru nu va fi foarte benefic pentru organism. Acest amestec s-ar putea să fie destul de greu de digerat pentru anumite persoane, lucru care le-ar putea crea un ușor diconfort.
Citește și: Ingredientele interzise în omletă. Nutriționiștii nu le recomandă sub nicio formă