Cum faci cea mai pufoasă frişcă. Smântâna pe care trebuie să o alegi şi paşii de urmat
Cum faci o prăjitură bună și mai bună? Pui puțină frișcă pe ea! Pentru mulți, nu ar trebui să lipsească din niciun desert, dar nu este tocmai simplu de preparat. O singură mișcare greșită o poate strica, la fel și alegerea ingredientelor nepotrivite. Află cum faci cea mai pufoasă frișcă și care este smântâna pe care ar trebui să o folosești de fiecare dată.
Sfaturi pentru a prepara cea mai pufoasă frișcă
Când vorbim despre deserturi – prăjituri, torturi, plăcinte, înghețată – frișca este un ingredient nelipsit, de care s-au bucurat generații întregi de români. Nu există mamă sau bunică care să nu fi preparat, măcar o dată, celebra cremă albă delicioasă. Cu toate astea, succesul nu este garantat.
Dacă vrei să obții de fiecare dată o frișcă pufoasă, cremoasă, trebuie să știi să alegi cele mai potrivite ingrediente. Secretul, în acest caz, este smântâna.
Pentru rețeta tradițională de frișcă se folosește o smântână cât mai grasă, grăsimea din compoziția sa fiind cheia texturii cremoase și pufoase pe care o capătă frișca la final. Cea mai bună este cea cumpărată din piață, direct de la producători.
Dacă nu este o posibilitate pentru tine, poți opta pentru smântâna specială pentru frișcă ce se găsește în comerț, ambalată în cutii de carton. Înainte de a o cumpăra, citește cu atenție lista de ingrediente și căută variantele ce conțin smântână naturală.
Pașii ce trebuie urmați
Frișca naturală se prepară în mai puțin de zece minute. Nu vei avea nevoie decât de 250 de mililitri de smântână rece, cu un procent de grăsime cuprins între 30 și 35%, o lingură de zahăr și, opțional, un baton de vanilie.
Uneori, crema nu se bate așa cum am fi vrut, chiar dacă, aparent, am urmat toate recomandările din rețetă. Iată câteva sfaturi ce te vor ajuta să obții de fiecare rezultatul dorit.
- În primul rând, smântâna trebuie să fie foarte rece, iar bolul în care batem trebuie să fie congelat.
- Dacă folosești un mixer electric, bate câte 200 de mililitri de frișcă odată.
- Dacă vrei să pui zahăr, trebuie să-l adaugi la începutul procesului.
- Întregul proces trebuie să dureze 5-6 minute, nu mai mult.