06 ian. 2023 | 16:24

Cum faci cea mai bună tochitură cu mămăligă. Reţeta tradiţională nu dă greş niciodată

Diverse
Cum faci cea mai bună tochitură cu mămăligă. Reţeta tradiţională nu dă greş niciodată
Cum faci cea mai bună tochitură cu mămăligă

Ai musafiri sau vrei, pur și simplu, să îți încânți familia cu un preparat delicios, dar nu ai inspirație? Cea mai bună variantă este această rețetă tradițională de tochitură cu mămăligă.

Rețetă tradițională de tochitură cu mămăligă

Este preparatul ideal de savurat în lunile de iarnă, perfect pentru a fi pus pe masă familiei și musafirilor. Un prânz sățios, sănătos, mai ales dacă este făcut ca la mama acasă. Dacă adăugăm și puțină brânză lângă mămăligă, răsfățul pentru papilele gustative este garantat.

Ingrediente

Dacă vrei să respecți rețeta tradițională de tochitură cu mămăligă, vei avea nevoie de ingredientele din lista de mai jos:

  • 600 de grame de carne de porc
  • o lingură de untură
  • o ceapă
  • un morcov
  • trei căței de usturoi
  • două linguri de bulion de roșii
  • o jumătate de linguriță de boia iute
  • 200 de mililitri de vin roșu
  • sare și piper, după gust

Pentru mămăligă, ai nevoie de:

  • 180 până la 200 de grame de mălăi
  • o jumătate de litru de apă
  • o linguriță de sare

Listei i se adaugă în jur de o sută de grame de brânză telemea sau orice alt tip, în funcție de preferințele fiecăruia și verdeață – acestea punându-se pe farfurie chiar înainte de servire.

Citește și: Cât costă o tochitură de pește cu mămăliguță la restaurantul lui Rică Răducanu din Neptun: “Nu am scumpit prețurile!”

Mod de preparare

Pentru început, se încinge untura și se sotează ceapa tocată fin și morcovul dat prin răzătoare pe foc mediu, timp de câteva minute. Se adaugă apoi carnea ce a fost înainte tăiată cuburi și o călești. După cinci minute, se pun bulionul, usturoiul zdrobit, se toarnă vinul, se condimentează cu boia iute, sare şi piper, după gust.

Acoperă vasul cu un capac și lasă amestecul să fiarbă la foc mediu, până ce carnea este complet gătită şi sosul s-a îngroşat.

În timp ce carnea se gătește, se fierbe apa pentru mămăligă în care se adaugă sarea, mălaiul (treptat). Amestecă bine folosind un tel. Se lasă să fiarbă la foc mic timp de 15 până la 20 de minute, fără să uiți să amesteci din când în când.

Tochitura cu mămăligă se servește caldă, cu brânză rasă și verdeață proaspătă.

Citește și: Nu mai pune apă în mămăligă. În ce este bine să fierbi mălaiul, de fapt, ca să iasă foarte gustoasă

Parteneri
Ce a găsit fratele Mădălinei Manole la mormântul artistei, de Crăciun
Redactia.ro
Ce e bine să ții mereu în portofel ca să ai prosperitate. Așa vei atrage bogăția și fericirea în viața ta
Click.ro
DOCUMENT. Forma finală a „ordonanței trenuleț”. Măsurile de austeritate pregătite de Guvern
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
După 2 soții, acum se iubește cu un bărbat! Cum i-au surprins fotografii pe cei doi. Imaginile fac înconjurul internetului / FOTO
Unica.ro
Irinel Columbeanu, în lacrimi de Crăciun. Cadoul emoționat pe care l-a primit
EVZ.ro
Când vor avea loc alegerile prezidențiale din 2025. A fost stabilit noul calendar
Spynews
Avocata lui Călin Georgescu aruncă bomba. Decizie pentru candidatul la prezidențiale: Vorbim despre lovitura de stat
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: "Tot sistemul de protecție al casei e inventat de mine"
Avantaje
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind ALEGERILE! Guvernul a DECIS DATA!
Mediaflux
Când vor avea loc alegerile prezidențiale din 2025. A fost stabilit noul calendar
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro