Cum faci cea mai bună salată orientală de post. Ingredientul care nu trebuie să lipsească

de: Ana Chivu
06 04. 2022

Nu trebuie să îți faci griji în privința ideilor pentru masa de prânz dacă ții postul. Perioada aceasta vine cu câteva restricții alimentare, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunți la preparatele tale favorite. Ele vor avea un gust fantastic și fără produsele de origine animală. Cum să faci o salată orientală ca la carte și ce ingrediente te vor ajuta să uiți de lipsa oului? Iată ce trebuie să ai pe lista de cumpărături dacă faci această rețetă!

Rețetă pentru salată orientală de post

Salata orientală este gustoasă, simplă și la îndemâna oricui. Dacă nu știi ce să mai gătești în perioada postului, această rețetă cu siguranță te va ajuta.

De asemenea, scapi rapid de prepararea ei pentru că trebuie să lași legumele să fiarbă și apoi să le tai. Poate fi făcută și de copii și cu siguranță îi va împăca pe toți pofticioșii de la masă. Ea se face diferit în funcție de obiceiurile casei.

Unii oameni o preferă pe cât de simplă posibil, dar alții adoră să o facă specială și să pună murături în ea sau chiar pește afumat. Pentru zilele în care este dezlegare la pește este nemaipomenită, dar dacă nu îți place această variantă ai la dispoziție rețeta doar cu legume.

  • Ingrediente

500 gr cartofi roșii
200 gr masline negre fără sâmburi
2 cepe roșii
4-5 felii gogoșari în oțet
2 linguri ulei
2 linguri oțet
sare după gust
opțional verdeață
opțional boia dulce/afumată

Mod de preparare

Spală cartofii și pune-i la fiert într-o oală mare cu apă. Înțeapă-i cu furculița pentru a vedea dacă sunt gata, ulterior lasă-i la răcit și decojește-i. Taie legumele cuburi și mai apoi pune gogoșarii felii în oțet, verdeața și măslinele negre.

Toacă cu grijă ceapa roșie și amestecă ingredientele alături de ulei, oțet și condimentele dorite. Majoritatea oamenilor preferă să pună sare, piper și puțin boia dulce sau boia afumată.

Există zone în care se prepară cu maioneză și bucăți de carne. Poți să alegi să pui cărnați sau șuncă. De asemenea, ai grijă ca maioneza să fie preparată în casă pentru a avea o aromă mai puternică și o textură mai fină.

Cu siguranță vei avea un prânz de duminică fantastic ce va fi adorat de familia sau prietenii veniți în vizită. Un truc este să toci toate ingredientele, iar abia în apropierea servirii să pui peste sosul. Nu uita să stropești cartofii cu puțină zeamă de lămâie ca să nu oxideze.