Cum faci cea mai bună prăjitură Fanta. Secretul să iasă delicioasă

de: Andreea Vînătoru
29 09. 2023

Prăjitura Fanta este una dintre cele mai gustoase rețete dulci care se prepară destul de simplu și ușor. Prăjitura de casă Fanta în trei straturi o poate face oricine, mai ales în sezonul cald.

Este un desert fructat și aromat care conține: blat simplu cu cacao, cremă de brânză de vaci cu mascarpone și unt și jeleu de portocale.

Prăjitura Fanta – rețeta simplă

Dacă dorești să afli cum faci cea mai bună prăjitură Fanta, noi vă propunem mai jos, rețeta pas cu pas, pentru cei care își doresc un preparat extrem de delicios pe timpul verii. Iată de ce ingrediente aveți nevoie:

Cum faci cea mai bună prăjitură Fanta

Ingrediente

Pentru blat:

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 100 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare

Pentru cremă:

  • 500 g branză de vaci
  • 200 g unt 82% grăsime
  • 200 g zahar pudră
  • o fiola esență de vanilie

Pentru glazură:

  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 800 ml Fanta
  • 5 linguri zahăr

Mod de preparare:

Pentru blat, separăm gălbenușurile de albușuri, apoi mixăm gălbenușurile cu zahărul timp de 1-2 minute pentru omogenizare. Adăugăm și uleiul câte puțin și mixăm în continuare.

Apoi adăugăm făina pe care o amestecăm cu cacao și praful de copt, toate ingredientele cernute. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare și se încorporează în compoziția de gălbenușuri. Se amestecă ușor, de jos în sus. Toată compoziția obținută se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace la cuptorul încălzit la 180 de grade timp de 25 de minute. După ce s-a copt, lăsăm blatul la răcit.

Pentru cremă, se mixează untul moale cu zahărul pudră până devine spumă, apoi adăugăm brânza și esența de vanilie. Se mixează în continuare. Peste blatul răcit se spune crema și se dă la frigider pentru 2 ore.

Pentru glazură se folosesc cei 800 de ml de Fanta sau suc proaspăt de portocale. Se amestecă zahărul cu amidonul. Se adaugă câte puțin sucul de portocale, treptat, pentru a se evita cocoloașele și se amestecă pentru omogenizare.

Se pune crăticioara pe foc mic și se amestecă în continuu până se îngroașă. Glazura se poate arde dacă focul este dat tare.

Când s-a îngroșat, se ia de pe foc, deasupra se așterne o folie de plastic pentru a evita formarea unei pojghițe și se lasă să se răcească. Când e jeleul călduț, se scoate prăjitura Fanta de la frigider și se întinde cu grijă jeleul peste crema de brânză. Se bagă la frigider pentru minim 6 ore.

Poftă bună!