Cum faci cea mai bună limonadă, aşa iese ca la restaurant. Ingredientul care schimbă tot gustul
Într-o zi călduroasă de vară, un pahar de băutură rece este pur și simplu revigorant. Playtech Știri îți explică în materialul de astăzi cum faci cea mai bună limonadă pentru momentul în care vrei să te răcorești. Află în rândurile de mai joscare este ingredientul pe care trebuie să îl folosești pentru a obține un rezultat delicios.
Ingredient secret pentru limonadă
Limonada este una dintre băuturile cele mai consumate în sezonul cald. Cu gust dulce-acrișor, este ideală pentru zilele fierbinți, când temperaturile ating valori caniculare. O poți bea pentru a te răcori sau o poți prepara chiar pentru mesele cu prieteni sau pentru diverse petreceri, evenimente.
Playtech Știri îți explică în materialul de astăzi ce pași trebuie să urmezi și care sunt detaliile de care trebuie să ții cont pentru a obține o băutură delicioasă de vară. În primul rând, nu amesteca niciodată apă cu zahăr, când vrei să prepari limonadă. Ingredientele se pun pe foc, împreună. Altfel, zahărul se va lăsa la fundul recipientului și nu se va dizolva.
Există un ingredient pe care trebuie neapărat să-l adaugi în băutura, dacă vrei ca toată lumea să se ridice mulțumită de la masă. Este vorba despre portocală. Aceasta nu se adaugă în limonadă decât la final, după ce ai scos-o de la frigider, chiar înainte de a o servi prietenilor sau musafirilor.
Ține cont de faptul că proporțiile produselor pe care le folosești pot să varieze în funcție de cât de dulce sau cât de acrișoară vrei să iasă limonada. În continuare, îți prezentăm modul de preparare al acestei băuturi. Nu este deloc dificil. Rezultatul va fi comparabil cu cel din restaurante.
Cum faci cea mai bună limonadă
Ingrediente:
- 2, 5 l apă;
- 250 g zahăr;
- 8-10 lămâi mici;
- 1 portocală;
- frunze de mentă (opțional).
Mod de preparare:
- Se pune la fiert apa, în care se adaugă zahărul, la flacără mică.
- Se stinge flacăra când amestecul a luat forma unui sirop ușor îngroșat, de nuanță diferită.
- Se lasă siropul la răcit.
- Se storc lămâile și se pune sucul de lămâie într-un bol separat.
- Se amestecă siropul cu sucul de lămâie, după ce cel dintâi s-a răcit.
- Se dizolvă amestecul obținut cu apă și se amestecă.
- Se toarnă băutura într-o carafă și se lasă la frigider pentru minimum o oră.
După ce scoți limonada de la frigider, înainte de a o servi, adaugă în ea câteva felii de portocală. Dacă vrei ca băutura să se mențină rece mai mult timp, poți să pui în ea și câteva cuburi de gheață. O poți asezona în funcție de preferințe, cu frunze de mentă, busuioc sau diverse flori comestibile.