Cum faci ca gheaţa să reziste mai mult la temperaturi ridicate. Ce să pui în apă pentru un efect uluitor

de: Sabina Anastasia
09 08. 2022

Suntem aproape de finalul verii, însă valorile termice continuă să urmeze un trend ascendent. De fiecare dată, ne place să ne răcorim cu o băutură rece, savuroasă sau cu o gustare direct din lada frigorifică. Indiferent dacă suntem în mijlocul orașului sau dacă ne relaxăm la un picnic, când servim băuturi nu se poate să nu apelăm și la cuburile de gheață. Află cum încetinești topirea cuburilor de gheață și cum poți face gheața să reziste mai mult timp la căldură.

Cum rezistă gheața la căldură

Pe vremuri, unele gospodine apelau la sare pentru a face cuburile de gheață mai rezistente în timp. Un truc folosit de către ele indica faptul că, dacă punem peste gheață un strat de sare, peste care punem un alt strat de gheață, cuburile s-ar păstra pentru o perioadă mai lungă de timp. Însă acest „secret” nu reprezintă decât o pierdere de vreme și o mare risipă de sare.

În cadrul trucului pe care îl veți afla astăzi, puteți refolosi materiale în așa fel încât să faceți gheața să devină mai rezistentă. Veți evita, de asemenea, risipa și cheltuielile inutile. Sfatul vă va fi foarte practic pentru a păstra bunurile alimentare, precum și băuturile servite într-o vară călduroasă mai reci, fără ca gheața să se topească în doar câteva minute.

Cum reizstă gheața la căldură mai mult timp? Ai nevoie doar de vată de bumbac, apă și un recipient. Totul este foarte simplu, poate chiar mai simplu decât te-ai gândit. Cu ajutorul acestei metode, cuburile de gheață se vor topi mai lent. Află în rândurile următoare ce trebuie să faci, concret, pentru a încetini topirea cuburilor de gheață.

Cum încetinești topirea cuburilor de gheață

Pentru a face cuburile de gheață mai rezistente, în așa fel încât băuturile să fie reci pentru o perioadă mai îndelungată, vei avea nevoie doar de câteva ingrediente, după cum urmează:

  • vată de bumbac;
  • apă;
  • recipient.

Modul de folosire este, de asemenea, foarte facil. Află în continuare ce trebuie să faci, pas cu pas:

  1. Umple ¾ din recipientul în care vrei să pregătești gheață cu apă.
  2. Adaugă vată de bumbac într-o cantitate suficientă încât să absoarbă apa din recipient.
  3. Depozitează recipientul cu apă și vată de bumbac în congelator.
  4. După câteva ore, în recipient, apa și vata de bumbac vor fi înghețate.
  5. Scoate bucata de gheață din recipient și pune-o în produsul sau băutura pe care vrei să o răcești.

Deși poate să pară foarte ciudat, nu trebuie să îți faci griji. Vata de bumbac nu va afecta în niciun fel produsul pe care îl consumi. Vata de bumbac va rămâne, potrivit Viviendo en Casa, intactă.