Cum faci burger cu pui ca la KFC. Reţeta secretă a fost aflată, ingredientele de care ai nevoie
Ai decis să nu mai cumperi mâncare de la restaurantele fast-food, dar ți s-a făcut poftă de un burger moale cu carne crocantă? Nu trebuie să cedezi tentației. Ca să îți stăvilești pofta însă, poți să îți prepari singur un burger ca la carte. Pregătindu-l acasă, poți să ai cel puțin certitudinea că ai folosit ingrediente mai sănătoase decât cele din comerț. Află în rândurile de mai jos cum faci burger cu pui ca la KFC.
Ce să faci când ți-e poftă de KFC
Să îți cumperi un burger direct de la magazinul de fast-food sau să ți-l comanzi acasă poate să prezinte și unele beneficii, precum economisirea timpului. Însă puse în balanță cu efectele pe care un astfel de obicei le are asupra sănătății tale, s-ar putea să nu mai fii la fel de fericit.
Consumul de fast-food are consecințe cât se poate de serioase asupra sănătății unui om. Când încerci să îți schimbi stilul de viață, s-ar putea să te confrunți uneori și cu unele pofte. Așa că, dacă astăzi ți s-a făcut poftă de un burger KFC, încearcă să reziști tentației. În schimb, optează pentru o variantă asemănătoare de mâncare, însă mai sănătoasă.
Cu ajutorul rețetei de mai jos, prezentată de Viviendo en Casa, poți să te bucuri de un burger crocant ca la KFC. Singura diferență este că ingredientele pe care le folosești prezintă mult mai puțini carbohidrați decât cele de la restaurantul fast-food. Desigur, să gătești un burger sănătos reprezintă, până la urmă, o alegere.
În cazul în care ai dubii cu privire la cât de bine este să consumi un burger preparat urmând pașii de mai jos, sursa citată oferă asigurări că aceasta a fost avizată de un nutriționist.
De ce ingrediente ai nevoie
Ingrediente burger:
- 1 ou;
- 1 lingură iaurt grecesc;
- 1 lingură muștar;
- piper;
- sare;
- paprika;
- 150 grame piept de pui;
- 100 grame fulgi de porumb.
Ingrediente dressing de muștar cu miere:
- 80 grame iaurt grecesc;
- 30 grame muștar;
- 1/2 lingură paprika;
- 50 grame miere;
- praf de ceapă;
- sare.
Cum faci burger cu pui ca la KFC
Mod de preparare:
- Se amestecă oul cu cantitatea de iaurt greces indicată în prima listă de ingrediente într-un bol.
- Se adaugă muștarul și se amestecă compoziția până se omogenizează.
- Se condimentează amestecul cu sare, piper și parpika, după gust.
- Se amestecă compoziția până se omogenizează.
- Se pun fulgii de porumb într-un vas, în care se amestecă cu puțină sare.
- Se trece pieptul de pui prin amestecul preparat.
- Se trece pieptul de pui condimentat prin fulgii de porumb cu sare.
- Se preîncălzește cuptorul electric la 200 de grade Celsius.
- Se bagă la cuptor pieptul de pui, la 180 de grade Celsius, timp de 12 minute.
În timp ce pieptul de pui se coace la cuptorul electric, se pregătește dressingul pentru burger, urmând pașii de mai jos.
- Se pune cantitatea de iaurt grecesc indicată în a doua listă de ingrediente într-un vas.
- Se adaugă muștarul și se amestecă compoziția până la omogenizare.
- Se condimentează amestecul cu sare, praf de ceapă, paprika și miere, după gust.
Când s-a terminat de copt pieptul de pui, întindeți o cantitate de dressing potrivită pe pâinea pentru burger. Se adaugă salată, roșii, murături etc., în funcție de preferințe. Ulterior, deasupra se pune pieptul de pui cald și… Gata! Puteți savura un burger gustos, exact ca la KFC.