Cum faci acasă tort Kremlin. Ingredientul care nu are voie să lipsească, îi schimbă gustul
Totrul Kremlin, un simbol al cofetăriilor rusești, este un desert delicios, cu arome de fructe. Acest desert rafinat și gustos poate fi preparat fără prea mari bătăi de cap dacă respecți îndeaproape pașii din rețetă, mai ales că noi îți dezvăluim toate secretele de care ai nevoie. Prin urmare, dacă ai poftă de ceva dulce sau vrei să le faci o surpriză celor dragi, nu ezita să încerci tortul Kremlin. Află în continuare modul de preparare, dar și ingredientul care nu trebuie să lipsească.
Cum faci acasă tort Kremlin
Tortul Kremlin are un gust delicios, arome bugate de fructe și este relativ ușor de făcut, dacă „te ții“ de rețetă. Acest tort extrem de popular în Rusia are o textură moale, grație jeleurilor obținute din fructe.
Așadar, haideți să descoperim împreună care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru acest desert delicios, precum și pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să iasă perfect.
INGREDIENTE:
Pentru foi:
- 10 ouă;
- un praf de sare;
- 300 de g de zahăr tos;
- un plic de zahăr vanilat;
- 330 de g de făină albă.
Pentru cremă:
- 750 de g de mascarpone;
- 500 de g de smântână pentru frișcă din lapte;
- 150 de g de zahăr pudră.
Pentru jeleul de fructe:
- 500 de g de pulpă de mango;
- 700 de g de căpșuni proaspete;
- o lămâie;
- 300 de g de zahăr tos;
- două linguri cu vârf de amidon;
- 100 de ml de apă.
Citește și: Tort cu zmeură și mure după rețeta cofetarilor. Succesul e garantat dacă urmezi acești pași
Ingredientul care nu are voie să lipsească
MOD DE PREPARARE:
Foi
Se preîncălzește la 180 de grade, după care se cerne făina într-un bol și se separă ouăle. Se bat albușurile cu un praf de sare până se obține o spumă. Se adaugă treptat zahărul și se amestecă bine ca să se topească.
Se încorporează și gălbenușurile și se omogenizează totul. Apoi, se adaugă făina în trei tranșe, amestecând ușor cu ajutorul unei spatule de silicon.
Pe o hârtie de copt se toarnă circa 130 de grame de compoziție și se întinde sub dormă de cerc. Se introduce în cuptor pentru circa 3 minute, după care se decupează blatul cu ajutorul unui cerc de 23 de cm, astfel încât foile să fie perfect egale.
Se lasă să se răcească. Se procedează la fel și cu restul compoziției.
Jeleuri
Se dizolvă amidonul în apă, se adaugă zahărul, căpșunile și jumătate din zeama de lămâie. Se pune amestecul la foc mic și se lasă pe aragaz până scade aproape la jumătate. Când e gata, compoziția trebuie să arate ca o dulceață.
Se mixează până se obține consistența unui piure, după care se dă din nou la foc. Se adaugă aproximativ patru linguri de amidon dizolvat și se amestecă până se îngroașă. Se dă la rece și se amestecă din când în când. Jeleul trebuie să aibă consistența asemănătoare unei smântâni.
Se adaugă pulpa de mango cu zahărul și jumătate din zeama de lămâie și se respectă aceiași pași.
Asamblare
Pentru asamblare veți avea nevoie în primul rând de un robot de bucătărie, în recipientul căruia se adaugă mascarponele, frișca și zaharul pudră. Se amestecă circa două minute, după care se ia o foaie pe care se întinde puțină crema și se toarnă puțin jeleu de cășuni.
Se așează altă foaie deasupra, pe care se întinde, de asemenea, puțină cremă și jeleu de mango. Se continuă așa până la ultima foaie. La final, se așează un tocător peste tort și se presează. Ulterior, se ung suprafața și marginile cu crema rămasă și se decorează după preferințe.