Prăjitura Tosca are un aspect incredibil! Aceasta nu e doar plină de culoare, ci și de texturi. Cum se prepară și care este ingredientul secret de care ai nevoie pentru a o face delicioasă? Invitații tăi o să o mănânce din priviri!
Dacă ai rămas fără idei în dreptul desertului, iată o varianta cu care sigur îți vei da pe spate familia și invitații! Prăjitura Tosca este una cu adevărat specială. Aceasta arată impresionant, e plină de culori și are și câteva texturi la un loc.
Este cu siguranță una mai pretențioasă și la care trebuie să ai grijă, dar garantat merită. Are în componența sa un blat din albușuri cu mac, o cremă de vanilie, biscuiți și o glazură generoasă de ciocolată. Pare că se prepară greoi și că e o provocare chiar și pentru gospodine, dar după ce o vei mânca îți vei da seama că a meritat efortul.
Pentru blat:
120 g albus (4 albusuri)
40 g cocos
150 g mac nemacinat
50 g faina
120 g zahar
sare
vanilie
30 g zahar
zeama de la ½ lamaie
50 ml apa
Pentru crema de vanilie:
400 ml lapte
4 galbenusuri
150 g zahar
60 g faina sau 30 g amidon
un varf de cutit sare
o pastaie de vanilie sau 2 plicuri zahar vanilat, 1 lingura buna de extract de vanilie
200 g unt 82% grasime (la temperatura camerei)
Pentru glazura de ciocolata:
75 g smantana pentru frisca min 30%
100 g ciocolata de menaj min.50%
Pentru stratul de biscuiti:
ca.150 g biscuiti petitte beurre
2 lingurite cafea ness
50 ml cafea espresso
Pregătește blatul simplu din albuș cu mac la care adaugi mac, vanilie, cocos și făină și mixează-l simplu ca un aluat normal. Introdu tava aleasă la cuptor la 180 de grade de Celsius și lasă la copt 15 minute. După ce l-ai scos și l-ai lăsat să se răcească puțin e momentul să-l însiropezi.
Pregătește după crema de vanilie pe care o poți face de casă sau o poți cumpăra. Amestecă ingredientele menționate anterior cu grijă fără a forma cocoloașe. Peste blat adaugă crema, mai apoi un rând de biscuiți de calitate, ulterior îmbracă totul într-o cremă de ciocolată.
Ar fi cel mai bine să lași straturile să se obișnuiască unul cu celălalt înainte de a turna ciocolata. Poți lăsa tava la rece preț de maximum 20 de minute, mai apoi apucă-te de treabă. O poți servi cu fructe proaspete de sezon alături sau doar să ornezi fiecare bucată cu ele.