Cum faci acasă cea mai bună banana bread. Desertul delicios, perfect pentru weekend
Un desert delicios, perfect pentru weekend sau pentru a fi servit la micul-dejun alături de o ceaşcă de cafea sau de ceai, reţeta de mai jos este şi foarte uşor de preparat. Iată cum faci acasă cea mai bună banana bread sau chec cu banane.
Cea mai bună reţetă de banana bread
Dacă ai prea multe banane care deja s-au înnegrit şi nu vrei să le arunci, această reţetă este fix ce îţi trebuie. Pe lângă faptul că vei reuşi să salvezi nişte fructe, vei avea la final un desert delicios, perfect pentru weekend. Iată cum faci acasă cea mai bună banana bread sau chec cu banane.
Pe lângă faptul că este foarte uşor de făcut, această prăjitură are ingrediente banale, pe care toată lumea le are în casă. Rezultatul va fi un chec moale, aromat şi numai bun de servit alături de cafeaua de dimineaţă.
Ingrediente necesare pentru a prepara cea mai bună banana bread:
- 350 g făină
- 1 linguriţa bicarbonat de sodiu
- ½ linguriţă sare
- 6 banane foarte coapte
- 100 g unt
- 2 ouă
- 150 g zahăr brun
- 1 linguriţă extract de vanilie
- 40 g zahăr alb.
Mod de preparare reţetă Banana bread
Primul pas pe care trebuie să îl faci este să încălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius. Apoi, amestecă făina cu sarea şi bicarbonatul de sodiu. Bananele se zdrobesc. Peste piure, adăugăm zahărul brun, untul topit, ouăle şi esenţa de vanilie. Se amestecă bine cu ajutorul unui mixer.
Compoziţia umedă se pune peste cea uscată şi se mixează bine. Tapetează o tavă de chec sau de cozonac cu hârtie de copt şi toarnă prăjitura în ea. În cazul în care doreşti să faci porţii mai mici, este indicat să foloseşti forme pentru brioşe. Înainte de a da la cuptor, presară zahărul granulat peste banana bread.
Aceasta trebuie să stea în cuptor pentru 55 de minute sau până când trece testul scobitorii. După ce scoţi prăjitura din cuptor, ea trebuie lăsată să se răcească, pe un grătar, timp de cel puţin o oră înainte de a fi servită. Pentru a-şi păstra prospeţimea, este recomandat să fie învelită în folie de plastic.
Succesul va fi unul garantat, iar cei dragi te vor ruga să o faci mai des. Indiferent că alegi să o savurezi ca desert, ca gustare sau alături de o ceaşcă de cafea sau de ceai, reţeta de mai sus este una îndrăgită de zeci de ani în întreaga lume. Ingredientele comune, gustul minunat, dar şi uşurinţa cu care se prepară au făcut-o celebră peste tot. Poftă bună!