Ce face un bucureștean în plină criză de coronavirus. Zeci de bătrâni i-au dat bani pentru asta

Ce face un bucureștean în plină criză de coronavirus. Zeci de bătrâni i-au dat bani pentru asta
Cum face un bucureștean bani din coronavirus. Zeci de bătrâni i-au dat bani pentru asta

Un bucureștean a venit cu o idee unică în plină criză de coronavirus. Dar totuși nu profită de pe urma acestuia, ci încearcă să prevină infecția, pentru bătrânii care ar putea fi puși în pericol. Cum va face acest lucru?

Vicepreședinte ONG și inițiator al mișcării „Nu arunca chiștoace”, vine cu o propunere în cazul noii epidemii. Marian Rădună este numele celui care vrea să îi ajute pe bătrânii din sectorul 3. Având în vedere că virusul este foarte periculos pentru persoanele în vârstă, acesta este dispus să le facă cumpărăturile. Bărbatul a început cu 10 familii, pe care le ține departe de o posibilă infecție, a declarat acesta pentru libertatea.ro

Marian începe să facă livrările după ora 18:00, atunci când își termină programul de lucru. Susține că este mult mai practic așa, decât să crească riscul persoanelor expuși la epidemie. În contactul cu persoanele cărora le face acest serviciu, va purta mănuși și măști chirurgicale. Prin spusele lui, riscul de infecție poate crește și la un simplu drum de cumpărături. De asemenea, banii pentru cumpărături vor fi încasați prin plic, sau probabil prin ușa întredeschisă.

„Vorbim de oameni în vârstă, de pensionari, care sunt cei mai expuși pericolului. Riscul de infecție este foarte mare chiar și dintr-un simplu drum la cumpărături”, spune Marian

Cum face un bucureștean bani din coronavirus. Zeci de bătrâni i-au dat bani pentru asta
Ce face un bucureștean în plină criză de coronavirus. Zeci de bătrâni i-au dat bani pentru asta

Această operațiune se va extinde

Totodată, Marian vrea să extindă această operațiune de lucru, deoarece epidemia continuă să ia amploare, iar el nu poate face față. A publicat un post de pagina lui de socializare, unde va strânge voluntari pentru această situație. El se află în sectorul 3, dar din păcate nu poate face livrări și în alte părți. Așadar, acțiunea va fi bazată pe încredere, îi va alege pe cei care consideră că sunt dispuși să ajute, fără să încaseze banii și să plece.

„Eu te cunosc pe tine, dar nu te cunosc și vecinii mei. Eu te iau cu mine, facem echipe mixte, oamenii te văd, faceți schimb de contacte. Vii de mai multe ori și vor prinde încredere în tine. Fiind cu mine și văzând că îi ajuți și că intențiile tale sunt bune, vor prinde încredere. Pe urmă putem să ne separăm și să lărgim zona de acțiune”, mai declară Marian.

Bărbatul mai face un anunț pentru cetățeni, acela de a sta calmi și să respecte măsurile de prevenire a infecției. Evitarea locurilor aglomerate și cel mai important lucru, igiena. Acesta susține că inițiativa lui este un pas mărunt, dar cu timpul va face tot ce poate pentru a evita riscurile posibile.