Cum face Gina Bradea cele mai bune chiftele cu cartofi. Secretul stă într-un detaliu banal, multe gospodine nu țin cont

de: Sabina Anastasia
29 09. 2023

Nu știi ce trucuri să mai aplici pentru a obține cele mai bune chiftele cu cartofi? Gina Bradea, despre ale cărei rețete sigur ai auzit de multe ori până acum, a explicat ce face cu tuberculii când îi pregătește pe foc. Află în rândurile de mai jos în ce constă secretul care schimbă tot gustul preparatului.

Secretul celor mai bune chiftele cu cartofi

Chiftelele sunt des consumate de români. De obicei, se prepară pe bază de carne, însă pentru a evita acumularea de grăsimi sau pentru a opta pentru o mâncare mai ușoară pentru stomac, unele gospodine preferă să gătească varianta pe bază de legume – cartofi și/sau morcovi.

Gina Bradea, una dintre cele mai cunoscute bucătărese din țara noastră, a dezvăluit care este secretul său pentru a obține chiftele cu cartofi perfecte la gust. Tuberculii trebuie să rămână în coajă când se pun la fiert. Astfel, preparatul final va fi mai gustos și mult mai moale decât de obicei.

Cartofii trebuie curățați de coajă abia după ce au fiert, a recomandat Gina Bradea. Ulterior, se pasează cu morcovii și se asezonează cu ierburile și condimentele preferate.

Rețeta Ginei Bradea de chiftele cu cartofi

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi;
  • 1 ceapă mare;
  • 4-5 căței usturoi;
  • 3 lingurițe sare;
  • 1 vârf de cuțit piper măcinat;
  • 1-2 morcovi;
  • mărar;
  • pătrunjel;
  • 2 ouă;
  • 200 grame făină/ pesmet;
  • ulei de floarea-soarelui.

Mod de preparare:

  1. Se spală cartofii – nu se curăță de coajă.
  2. Se spală și se curăță morcovii.
  3. Se pun cartofii și morcovul la fiert în apă rece și se adaugă sare.
  4. Se scurg legumele de apă și se lasă la răcit.
  5. Se curăță cartofii de coajă și se pasează împreună cu morcovul.
  6. Se curăță, se spală și se toacă cuburi ceapa, se pisează usturoiul, verdeața se spală și se toacă fin și se adaugă toate în legume, alături de 1 linguriță de sare, piper și ouă sau pesmet.
  7. Se amestecă toate ingredientele până se obține o pastă omogenizată.
  8. Se porționează chiftele în funcție de preferințe, se dau prin făină.
  9. Se prăjesc chiftelele în uleiul deja încins, cu grijă să nu rămână crude la mijloc.

Citește și: Greșeala pe care o fac româncele de ies sarmalele tari. Ponturi de la Gina Bradea să le faci ca la carte

Rețeta este foarte simplă. La final, chiftelele se pun pe o farfurie acoperită cu șervețele absorbante și se lasă la răcit. Se pot consuma în forma propriu-zisă sau se pot consuma sub forma unei mici garnituri. Oricum ar fi, un lucru este sigur: toată lumea se va ridica mulțumită de la masă.