Cum eviți comisioanele bancare, de fapt. Cât costă pachetele de cont curent oferite de băncile din România

Cum eviți comisioanele bancare, de fapt. Cât costă pachetele de cont curent oferite de băncile din România

Atunci când ai un cont sau multe la o bancă, instituția percepe anual comisioane, iar lucrurile devin și mai complicate pentru o persoană care mai multe conturi la mai multe bănci.

Cum eviți comisioanele bancare, de fapt

Poți să ajungi să dai anual sute de lei pe comisioane, însă multe bănci au dezvoltat mai promoții în care clienții profită de comisioane reduse sau chiar zero.

Fintech-ul Volt a supus la un test mai multe comisioane practice de 25 de bănci prezente în România. Prin acest studiu vor să identifice băncile care percep comisioane de încasare pe grila standard de comisioane dar și să vadă ce bănci au pachete de cont curent fără costuri.

Există bănci care solicită efectuarea unui număr de tranzacții lunar sau depozite de peste o anumită sumă în schimbul comisioanelor zero. Alte instituții au pachete de cont curente gratuite, fără nicio condiție.

Analiza include 25 de bănci de pe piața din România, iar șapte dintre ele percep comisioane cuprinse între 2 și 5 lei pentru fiecare încasara. Dintre acestea fac parte și Banca Transilvania, Credit Europe Bank, Blon Bank France, BRD SocGen, CEC Bank, Alpha Bank sau Banca Românească.

Cât costă pachetele de cont curent oferite de băncile din România

Dintre acestea, la BRD, Alpha Bank, Banca Româneasca și CEC, comisonul la încasare dispare atunci când clientul vrea un pachet de cont curent.

Dintre cele 25 de bănci, 19 au opțiunea de pachete de cont curent cu zero costuri, însă cu respectarea unor condiții. Una dintre ele este încasarea de venituri lunar, pensie, salariu sau orice altă sumă de bani care intră lunar în cont.

În cazul în care proprietarul contului nu respectă această condiție, băncile vor lua un comision lunar de administrare care poate varia de la 2 la 12 lei.

Alte bănci nu au această condiție, însă taxa pentru pachetul de cont curent este de la 5 până la 25 de lei pe lună.

O opțiune pentru clienții care vor să evite comisioanele la încasare este Volt. Aplicația permite transferul de bani fără comisioane între orice carduri, doar cu numărul de telefon. Este o aplicație românească de transfer de bani în parteneriat cu Visa, Mastercard și Libra Internet Bank.

Cu aplicația Volt poți transfera bani instant dintr-un cont în altul și între bănci diferite la orice oră.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI