Cum economisești apă dacă stai la grădină. Cele mai tari 5 trucuri secrete pentru tine
Mulți dintre români se gândesc la un trai pe cât posibil econom. Pentru asta e nevoie să fii atent la detalii și să ‘rupi’ din timpul în care lași inclusiv și apa să curgă chiar și când ești la grădină. Poți să faci asta foarte simplu. Care sunt trucurile găsite până acum de cei mai îndemânatici?
Cum să economisești apa și la grădină? Trucuri utile pentru toată lumea
Din ce în ce mai mulți oameni realizează cât e de ajutor să fii atent la detalii. De asemenea, e necesar ca oamenii să își reducă amprenta ecologică, iar asta se poate face prin renunțarea la lucruri simple, majoritatea fiind excese pe care le facem din obișnuință sau comoditate.
Cei care dețin grădini sunt expuși unui consum cu mult mai mare de apă. Xeriscape este un stil de design peisagistic ce are nevoie de puțină irigare sau deloc. Această tehnică este creativă și minimizează utilizarea apei. El este folosit în special în regiunile aride, dar poate fi utiliatși pentru a conserva apa.
- Schimbări pe care să le faci pentru a ajuta mediu
Folosește pungi reutilizabile
Alege mijloace alternative de transport
Reciclează
Creează o ladă de comport
Utilizează mai puțină energie
Folosește cumpătat încălzirea și aerul condiționat
Alege becuri economice
Condu înțelept și mai puțin
Cumpără produse eficiente energetic
Folosește mai puțină apă caldă
Stinge lumina
Plantează copaci
Încearcă energiile alternative
Învață și încurajează și pe alții
Pas cu pas
- Selectează plantele inteligent – Este recomandat să alegi plante rezistente la secetă, care se pot dezvolta frumos chiar și în lipsa apei. Printre acestea se numără Gaillardia aristata, lantana, salvia, macul, cactușii și plantele suculente.
- Tehnici de plantare – Acordă o atenție importantă plantării. Pentru început, sapă o gaură și umple-o cu apă, apoi așteaptă ca solul să o absoarbă. După aceea, desfă rădăcinile plantei, pentru ca aceasta să crească mai repede. Acoperă cu apă și udă din nou. După ce planta s-a prins, redu treptat frecvența udării.
- Îmbunătățește solul – Pentru a îmbunătăți retenția apei și a crește fertilitatea, adaugă materie organică în sol.
- Udă plantele la momentul potrivit – Este recomandat să uzi plantele din grădină dimineața, iar pe cele din ghiveci după-amiaza. Găsești mai multe informații despre acest subiect în acest studiu.
- Refolosește apa – Salvează apa pe care o folosești la gătit atunci când fierbi legume. Aceasta este plină de nutrienți și poate fi folosită ca îngrășământ natural. De asemenea, colectează apa de ploaie în butoaie pentru a o folosi în zilele uscate. (Sursa: casa-grădina.ro)