Cum diferențiezi carnea de pui veche de cea proaspătă. Trucul extrem de util pentru orice român
Care este diferența dintre carnea de pui veche și cea proaspătă? Toate gospodinele trebuie să știe astfel de detalii. Specialiștii vin cu un truc util care să le ajute pe doamne. Românii preferă de cele mai multe ori să consume carne de pui, iar mulți dintre ei o achiziționează de la supermarket, magazine simple de cartier sau de la producători mici. Cum poți să afli care este produsul proaspăt și perfect pentru familia ta?
Diferența dintre carnea de pui veche și cea proaspătă: truc util pentru gospodine
Carnea de pui se numără printre preferatele românilor. Aceasta este mai ieftină decât alte produse și cu siguranță mult mai rapid de gătit. De asemenea, gospodinele o văd ca o alternativă bună pentru toți pofticioșii din familie. Cu toate că majoritatea oamenilor o gătesc, puțini știu să deosebească puiul vechi de cel proaspăt. Experții vin cu un truc ce sare în ajutor tuturor.
Indiferent dacă o achiziționezi de la producători mici, supermarket sau un magazin alimentar din cartier, trebuie să ai atenția îndreptată spre un anumit detaliu. Nu este recomandat să cumperi pui congelat care are multă gheață în jurul lui. De asemenea, experții sugerează să nu alegi nici puiul care are o piele mult prea roșie pentru că acesta poate să fie stricat.
Un produs proaspăt are pielea roz sau galbenă, iar grăsimea din jur este albă. Puiul este stricat dacă are o culoare gri sau părțile grase galbene ori o piele roșiatică. De asemenea, un alt aspect important este mirosul. Dacă mirosul este unul prea puternic, atunci alimentul nu este bun pentru consum.
Toate gospodinele trebuie să știe că puiul stricat miroase a acru sau rânced. De asemenea, oamenii trebuie să evite și carnea care este lipicioasă pentru că este cu siguranță stricată. Carnea de pui proaspătă nu este lipicioasă sau uleioasă și nici nu are un lichid ca un mucus pe suprafața sa.
Consumul de carne din România: pui, porc și vită
Un studiu realizat de compania de cercetări de piață Nielsen arată că peste 90% din români consumă carne cel puțin o dată pe săptămână, iar 49% din ei includ carnea în meniul zilnic. De asemenea, majoritatea tinerilor (18-24 de ani) preferă carnea de pui, iar 72% din oamenii care se află la a doua tinerețe mănâncă mai multă carne de porc.
Cele mai recente date arată o creștere constantă a consumului de carne în țara noastră. În timpul acesta, un român din patru consideră că vita este bună pentru sănătate, dar cu toate astea o consumă mai rar din cauza prețului piperat.