Cum desfaci o sticlă de vin dacă nu ai tirbuşon. E cea mai la îndemână metodă

de: Stan Nicu
21 03. 2023

Foarte mulți dintre români pățesc asta. Când vor să bea un pahar de vin acasă nu găsesc instrumentul de desfăcut sticle de vin, ori nu au, ori este stricat. Experții au spus acum cum desfaci o sticlă de vin dacă nu ai tirbuşon. Care e cea mai la îndemână metodă.

Cum desfaci o sticlă de vin fără tirbușon. Vei proceda mereu așa

Pentru consumatorii cu mai multă experiență desfăcutul unei sticle de vin fără tirbușon este floare la ureche.

Cei care nu intră în contact prea mult cu sticlele de vin, însă, au o mare problemă când nu au tirbușon la îndemână.

Ce tirbușoane se găsesc pe piață

Unii nu pot să desfacă o sticlă de vin nici chiar cu tirbușon. Așadar, azi îți dezvăluim cum să desfaci o sticlă de vin fără să folosești tirbușonul.

Tirbușoanele disponibile pe piață se găsesc sub forma a 3 modele: tirbușon clasic, tirbușon cu aripi și tirbușon electric. Pe lângă acestea mai există: tirbușon fix, tirbușonul cu dinți gemeni și tirbușon levier.

Ca să nu ai probleme atunci când ai poftă de un pahar de vin, asigură-te că ai acasă un intrument potrivit pentru a desface o sticlă de vin atunci când ai nevoie.

Cum se extrage dopul la vin cu un șurub

Dacă aveți unul din aceste tirbușoane, singuri sau cu ajutorul vreunui prieten, o să vă descurcați cu siguranță să destupați o sticlă de vin. Acum vă spunem ce aveți de făcut atunci când nu aveți tirbușon și nici vreun pieten care să se priceapă prin preajmă.

Cea mai eficientă metodă de a extrage dopul unei sticle de vin fără tirbușon presupune să ai la îndemână un șurub destul de lung, o șurubelniță și un ciocan.

Folosindu-vă de șurubelniță înșurubați șurubul în dop având grijă să lași afară cam un centimetru. Apoi, se pune partea ascuțită a ciocanului sub capătul șurubului și se împinge până iese dopul.

Cuțitul cu lamă îngustă și zimțată

O altă metodă, dar care nu dă întotdeauna rezultate perfecte pentru că se poate rupe dopul presupune folosirea unui cuțit cu lamă îngustă și zimțată.

Pur și simplu se răsucește lama cuțitului la fel cum ai face cu tirbușonul după care se trage. Se poate rupe dopul dar dacă nu ai altă variantă poți încerca.

Cum scoți dopul la o sticlă de vin cu ajutorul unui prosop

O altă variantă este aceea la care se apelează la un prosop. Prospul se strânge în două, trei, ca să devină mai gros.

Se așează pe un perete, în timp ce este ținut cu o mână, iar cealaltă mână se bate cu fundul sticlei de vin în prosop.

Se bate cu putere, însă atât cât să iasă dopul, nu să se spargă sticla. Când este suficient de ieșit, dopul se pote trage cu mâna.