Cum deosebești mierea autentică de cea îndoită cu apă. Testele pe care le poți face
Beneficiile aduse de acest aliment organismului sunt nenumărate, însă medicii atrag atenţia asupra faptului că trebuie să fie natural. Iată cum deosebeşti mierea autentică de cea îndoită cu apă! Aceste teste le poţi faci chiar tu acasă.
Aşa deosebești mierea autentică de cea îndoită cu apă
Cu toţii ştim că mierea este o minune pentru sănătate, beneficiile sale fiind nenumărate. Important, însă, este că produsul pe care îl consumăm să fie natural şi nu cu zahăr adăugat sau îndoit cu apă, aşa cum practică anumiţi producători. Specialiştii îţi arată cum poţi să îţi dai seama dacă mierea pe care ai cumpărat-o este autentică sau nu.
În primul rând, ia un băţ de chibrit uscat, înmoaie-l în miere şi apoi dă-i foc. Dacă se aprinde, cuprinzând şi suprafaţa pe care se află mierea, atunci poţi să o consumi cu toată încrederea. Altfel, înseamnă că a fost adăugată apă în borcan.
O altă modalitate prin care poţi afla rapid dacă ai de-a face cu un produs îndoit este să umpli un pahar cu apă şi să adăugi o linguriţă de miere de albine. Atenţie, nu amesteca, lasă să cadă liber produsul! Dacă acesta se depune la fundul paharului, înseamnă că este autentic.
Dacă cele două metode nu te-au convins, încearc-o pe a treia! Întinde miere pe o felie de pâine şi las-o câteva minute. Dacă aceasta este absorbită, înseamnă că are apă în compoziţie. Testul cu bula este iarăşi un mod prin care poţi să îţi dai seama dacă este sau nu naturală. Tot ce ai de făcut este se întorci borcanul. Dacă bula se aer care se formează se mişcă lent şi nu se sparge în mai multe bile mici, poţi să o mănânci liniştit.
Beneficii ale mierii pentru organism
Cunoscută de mii de ani pentru proprietăţile sale uimitoare, mierea continuă să prevină sau chiar să vindece multe probleme de sănătate. Mai mult, este un înlocuitor sănătos şi natural al zaharului rafinat. Dacă atunci când erai mic şi te durea gâtul, mama şi bunica îţi dădeau o lingură de miere, atunci ştii că aceasta ameliorează durerile de gât şi tusea. Studii recente au demonstrat chiar că produsul poate fi un remediu la fel de eficient ca medicamentele antitusive.
Proprietăţile antibacteriene au fost şi ele dovedite de cercetători. Se pare ca mierea de albine vindecă diverse tipuri de infecţii şi luptă cu tot felul de bacterii, inclusiv E.coli. Mai mult, ajută la vindecarea rănilor şi ulceraţiilor. Dacă obişnuieşti să faci foarte multă mişcare, atunci specialiştii îţi recomandă să consumi o lingură din acest produs minunat înainte de a face sport. De asemenea, întăreşte sistemul imunitar, ajuta la ameliorarea alergiilor şi este de mare ajutor în tratarea unor afecţiuni ale pielii.