06 sept. 2024 | 11:57

Cum deblochezi sertarele blocate cu o simplă lumânare. Trucul genial pe care trebuie să-l încerci și tu

Utile
Cum deblochezi sertarele blocate cu o simplă lumânare. Trucul genial pe care trebuie să-l încerci și tu
Cum deblochezi sertarele blocate cu o simplă lumânare

Dulapurile sunt esențiale în orice casă, deoarece sunt extrem de utilizate. Dacă sertarele nu funcționează corect, există o soluție simplă pentru a le remedia. Tot ce îți trebuie este o lumânare și puțină dexteritate.

Dacă sertarele nu se mai deschid la fel de ușor ca înainte, există un truc simplu pe care îl poți încerca. Tot ce ai nevoie este o lumânare și puțină îndemânare, și vei observa că dulapurile tale vor funcționa din nou ca la început.

Cum să faci sertarele să funcționeze

Sertarele care se mișcă greu pe șine vor funcționa mult mai lin și fără efort dacă le aplici ceară de lumânare. Aceasta va servi drept lubrifiant eficient, diminuând frecarea și prelungind durata de viață a mobilierului.

Dacă cheia se blochează în broască sau se mișcă greu, o poți îmbunătăți ușor frecând-o cu parafină. Acest strat subțire de parafină reduce frecarea și face rotirea mai ușoară în broască.

O cheie ruginită, care pare să nu mai fie utilizabilă, poate fi restaurată printr-o procedură simplă: se scufundă într-o baie de petrol pentru a înmuia rugina, apoi se freacă bine cu hârtie abrazivă fină. După curățare, se unge cu o cârpă înmuiată în ulei pentru a preveni formarea de noi straturi de rugină și pentru a facilita utilizarea viitoare.

Cum deblochezi sertarele blocate cu o simplă lumânare

Cum deblochezi sertarele blocate cu o simplă lumânare

Ce alte trucuri simple poți încerca

Pensulele utilizate pentru aplicarea vopselelor pe bază de ulei pot fi curățate eficient fără a le deteriora prin presarea lor între două bucăți de cârpă, pentru a îndepărta excesul de vopsea.

După această procedură, pensulele se scufundă în petrol timp de 8-10 ore pentru a dizolva vopseaua rămasă din firele lor. Pentru a le menține moi și utilizabile, după curățare, pensulele se înfășoară într-o hârtie de ziar impregnată cu ulei de in, prevenind uscarea și întărirea lor.

Pensulele utilizate pentru aplicarea vopselelor pe bază de ulei pot fi curățate eficient fără a le deteriora prin presarea lor între două bucăți de cârpă, pentru a îndepărta excesul de vopsea. După această procedură, pensulele se scufundă în petrol timp de 8-10 ore pentru a dizolva vopseaua rămasă din firele lor.

Parteneri
De ce nu poate fi înmormântat Gigi Mulțescu în locul unde și-ar fi dorit familia. Soția fostului mare fotbalist a spus totul
Redactia.ro
Zodiile care vor da lovitura, până la finalul lunii septembrie. Viața acestor nativi o să se schimbe total, reușitele nu se vor mai lăsa așteptate
Click.ro
Ligia Deca, contre cu primarul din Slobozia Conachi. „Şcoala nu a fost afectată de inundaţii, poate vreţi să mergem la o familie, două”
Digi24
Poza cu vedeta GOALĂ la duș a scăpat pe net! Ce tatuaje INTIME are: S-au văzut TOATE
Vocea.biz
CUPLUL ANULUI în lumea mondenă! Și-a făcut iubită moldoveancă, mai tânără decât fiica lui! Avem imaginile! FOTO
Unica.ro
Ce mai vedem bun pe Netflix. Cele mai bine cotate 10 filme
EVZ.ro
Dani de la Insula iubirii își caută iubită după despărțirea de Mădălina! Cum vrea să arate viitoarea parteneră. În ce relații a rămas cu Maria
Spynews
Adrian Năstase aruncă BOMBA despre Băsescu: Trebuia să ies și eu și să spun
Capital.ro
Ea are 30 de ani și el, 64, si e chiar mai tânără decât copiii lui. Cine e superba moldoveancă?
Avantaje
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
Mediaflux
Dani de la Insula iubirii își caută iubită după despărțirea de Mădălina! Cum vrea să arate viitoarea parteneră. În ce relații a rămas cu Maria
Spynews.ro
Planta menționată în Biblie, recunoscută pentru capacitatea sa de a contribui la „purificarea trupului, a sufletului și a minții"
Realitatea.net
Ispita Mădălina de la Insula Iubirii a ajuns pe mâinile medicului estetician după ce a suferit complicații. Cum arată acum
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro