Cum cureți ardeii copți de coajă imediat. Trucul gospodinelor adevărate te scapă de munca grea

de: Ioana Bucur
18 09. 2020

Cele mai iscusite gospodine și-au dezvăluit secretul preparatelor delicioase, cu ardei copți, fără prea multe bătăi de cap! Ce truc simplu trebuie să folosești dacă vrei să cureți ardeii de coajă imediat. Durează doar câteva secunde și nu ai nevoie decât de folie de aluminiu și un vas termorezistent.

Trucul gospodinelor pentru a curăța ardeii copți de coajă imediat

De departe, cea mai bună metodă pentru a găti ardeii copți este cuptorul de la aragaz. Dacă alegi să îi prepare la grătar sau pe plită, aceștia se pot arde mult prea repede. În plus, trebuie urmăriți și întorși de pe o parte pe alta.

Prima etapă a preparării este spălarea și ștergerea ardeilor cu șervețele de hârtie. Pentru a scădea timpul de coacere, ei trebuie să fie perfect uscați. Pentru a ușura procesul de curățare a ardeilor copți, este recomandat ca, înainte să fie puși la cuptor, să fie curățați de cotoare și semințe. Fiecare ardei se taie pe jumătate și se elimină tot ce este în interior. Apoi, fiecare ardei se unge cu un șervețel de hârtie îmbibat în ulei. Acest truc va înlesni desprinderea cojii de pe ardeii copți.

Ardeii, întregi sau tăiați pe jumătate, se așează pe tava de la cuptor tapetată cu hârtie de copt. Cei tăiați pe jumătate se pun cu coaja în sus. Se lasă la copt aproximativ jumătate de oră. Cei înjumătăiți nu au nevoie de întoarcere, însă ardeii întregi trebuie întorși de două ori în cele 30 de minute în care stau în cuptor.

Cum cureții ardeii copți de coajă imediat. Trucul gospodinelor adevărate te scapă de munca grea

Cum se curăță ardeii copți de coajă. Trucul ce te scapă de munca grea

Când pulpa se înmoaie bine, iar coaja începe să se desprindă, din loc în loc, ardeii sunt gata. Trucul pentru a curăța ardeii copți de coajă imediat este simplu. După ce sunt scoși din cuptor, aceștia trebuie acoperiți repede cu o folie de aluminiu și câteva șervețele de bumbac. În acest fel, aburii rămân în tavă, iar cooaja ardeilor se umflă, desprinzându-se ușor de pe pulpă. Toată „munca grea” va fi gata în câteva secunde!

Un alt truc, cu rezultate la fel de bune, folosit de gospodine pentru a curăța imediat coaja de pe ardeii copți este și mai simplu. Cât sunt încă fierbinți, ardeii copți trebuie puși într-un vas de sticlă termorezistență. Acest vas se acoperă etanș cu folei alimentară de plastic. După câteva minute, ardeii copți se vor curăța de coajă imediat și foarte ușor.