14 iun. 2023 | 10:04

Cum arată vila de lux din Istanbul în care stă „oligarhul lui Putin”. Locuința lui Roman Abramovich este protejată de zidurile unei fortărețe ridicate de otomani – FOTO

Știri generale
Cum arată vila de lux din Istanbul în care stă „oligarhul lui Putin”. Locuința lui Roman Abramovich este protejată de zidurile unei fortărețe ridicate de otomani - FOTO

Roman Abramovich este considerat „oligarhul lui Putin” și este supus mai multor sancțiuni, dar nu are nicio problemă și duce o viață liniștită la Istanbul. Jurnaliștii englezi au profitat de faptul că Manchester City a jucat în acest oraș finala Champions League și s-au gândit să-i facă „o vizită”. Nu au reușit nici măcar să-l vadă de la distanță, dar au aflat cum arată vila de lux în care locuiește fostul patron al echipei Chelsea.

Roman Abramovich trăiește în huzur și liniște la Istanbul

Roman Abramovich este considerat un personaj apropiat de Vladimir Putin, așa că după ce armata Federației Ruse a atacat Ucraina, din ordinul liderului de la Kremlin, omul de afaceri a fost supus unor sancțiuni severe. Englezii au fost cei mai duri și în acest condiții a fost nevoit să vândă, în grabă, după 19 ani, clubul Chelsea, unui consorțiu condus de americanul Todd Boehly, cu 4,5 miliarde de lire sterline. Și-a luat miliardele și iahturile luxoase și s-a mutat la Istanbul, într-o țară în care se bucură de sprijinul și simpatia președintelui.

Roman Abramovich a fost chiar văzut alături de Recep Tayyip Erdogan la negocierile de pace dintre Federația Rusă și Ucraina, mediate de liderul de la Ankara. De altfel oligarhul rus și-a stabilit una dintre reședințe la Istanbul. Asta când nu locuiește pe unul dintre iahturile lui de lux, ancorate tot la țărmul turcesc.

Jurnaliștii de la Mirror au profitat de finala Champions League, găzduită de stadionul Ataturk, în care Manchester City a câștigat cu 1-0 duelul cu Inter, și s-au gândit să-l „întrebe de sănătate”. Știau că nu au prea mari sorți de izbândă, în condițiile în care nici la Londra nu l-au văzut prea des, dar și-au spus să încerce.

Au aflat astfel că Roman Abramovich locuiește într-o vilă de lux aflată într-o zonă bogată numită Anadolu Hisari. De aici vede strâmtoarea Bosfor, așa că priveliștea este superbă. Vila nu a cumpărat-o și locuiește cu chirie, iar prețul ei este de aproape 50.000 de dolari. Jurnaliștii din Turcia scrie că proprietarul acestei clădiri este Ahmet Okumus, un faimos investitor de pe piața bursieră.

Roman Abramovich este destul de retras, dar câțiva vecini susțin că l-ar fi văzut de câteva ori. Mirror susține că vila este foarte bine protejată de zidurile Anadoluhisar, o forțăreață ridicată în anul 1394 din ordinul lui Baiazid, sultanul Imperiului Otoman. Așa că cei care sunt curioși se lasă rapid păgubași (FOTO AICI).

Englezii mai scriu că mai mulți jurnaliști din Turcia au trimis în zonă o dronă, ca să-l fotografieze pe Roman Abramovich. Nu au găsit nimic! „L-au căutat pe Moș Crăciun în luna iunie”, s-au amuzat ziariștii de dincolo de Canalul Mânecii. La fel de ironici au fost și cu vestea că omul de afaceri din Rusia se gândește să cumpere o echipă de fotbal din Turcia.

Parteneri
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Redactia.ro
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie
Click.ro
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își mutila și castra victimele a fost închis pe viață
Digi24
Adelina Pestrițu zguduie internetul românesc cu cel mai recent anunț. Mii de oameni au reacționat!
Unica.ro
Legea pensiilor. Modelul de recalculare
EVZ.ro
Star Matinal. Dan Ciotoi, luptă cruntă cu boala! Cum a fost salvat artistul, în ultima clipă. A fost la un pas de moarte: ”Dacă întârziam câteva ore...” / VIDEO
Spynews
Permis suspendat pentru 10 ani. Legea care va intra în vigoare în România
Capital.ro
Șoferii, avertizați să nu cumpere astfel de anvelope, deși prețul lor este foarte mic
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Veste CRUNTĂ pentru milioane de români. NU mai cresc salariile
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Horoscop săptămânal 13 - 19 mai 2024: Taurii au o perioadă deosebită în viața lor
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro