Cum arată un hamburger de la McDonalds din 1996! O bunică l-a păstrat ani de zile: „Oare ce-aș păți dacă l-aș mânca?!”

de: Dumitrache Diana
03 09. 2020

Data viitoare te vei gândi de două ori dacă să mănânci sau nu fast-food. Iată cum arată un hamburger de la McDonalds din 1996. O bunică l-a păstrat ani de zile într-o cutie.

Aşa arată un hamburger de la McDonalds după 24 de ani

O femeie din Statele Unite ale Americii a făcut un experiment de zile mari. În anul 1996, aceasta a decis să păstreze o porţie de cartofi prăjiţi şi un hamburger într-o cutie pentru a vedea ce se întâmplă cu celebrele produse de la McDonalds. După 24 de ani, bătrâna a decis că este timpul să arate tuturor ce mâncăm, de fapt.

Americanca a postat clipul pe TikTok, iar internauţii au urmărit-o cu sufletul la gură. Deşi nu v-aţi fi închipuit vreodată, cele două tipuri de mâncare arată aproape normal.

“Această cutie a stat din 1996 în dulap. Nu am umblat niciodată la ea. Priviţi cartofii prăjiţi, nu au mucegăit deloc. Sunt doar deshidrataţi. Iar hamburgerul este intact. Aşa arată cu burger vechi de 24 de ani. Oare ce aş păţi dacă l-aş mânca? Cu siguranţă nu vreau să încerc”, a spus bunica în filmarea de pe TikTok.

@aly.sherbMake this go viral, y’all ##grandparentsoftiktok ##mcdonalds ##fyp ##decadechallenge ##foryou ##happymeal

♬ original sound – aly.sherb

Ce spun oficialii McDonalds

Acesta nu este primul video care prezintă burgeri cumpăraţi de la celebrul lanţ de fast-food si păstraţi mai mult timp. În urmă cu doar câţiva ani, un clip cu un hamburger de la McDonalds vechi de mai bine de un deceniu făcea furori în întreaga lume. Aşa cum era de aşteptat, oficialii au dat o explicaţie prin intermediul Dr. Keith Warriner, director al Departamentului de ştiinţă a alimentelor şi asigurarea calităţii, din cadrul Universităţii din Guelph.

“Realitatea este că, hamburgerii McDonald’s, cartofii prăjiţi, şi puiul, sunt ca oricare altă mâncare, şi nu putrezesc dacă sunt păstrate în condiţii adecvate. În principiu, microbii care cauzează putrezirea au nevoie de apă, nutrienţi, căldură şi timp să crească. Dacă eliminăm unul dintre aceşti factori, microbii nu pot creşte sau altera mâncarea.

Carnea a pierdut apă sub formă de abur, prin procesul de gătire. Chiflă este făcută din pâine, iar prăjirea ei reduce o mare parte din cantitatea de apă. Asta înseamnă că, după preparare, hamburger-ul este destul de uscat, iar dacă este lăsat în aer liber, se pierde şi mai multă apă, pentru că umiditatea în majoritatea clădirilor este de 40%. În lipsa umidităţii, hamburger-ul mai degrabă se usucă, decât să putrezească. Pentru a strica un hamburger de la McDonald’s, trebuie pur şi simplu să oprim pierderea de apă, ceea ce se poate face cu ajutorul unei folii, sau prin păstrarea hamburger-ului într-un mediu cu umiditate ridicată. Dacă faceţi acelaşi experiment cu un hamburger făcut în casă, cu un conţinut similar de umiditate, este foarte probabil să obţineţi acelaşi rezultat, şi să nu putrezească ”, a precizat Warriner.