Cum arată plămânii unui pacient infectat cu coronavirus. Imaginile vorbesc de la sine

Cum arată plămânii unui pacient infectat cu coronavirus. Imaginile vorbesc de la sine
Noul coronavirus poate distruge o mare parte din organul respirator

Un medic american a realizat o animație 3D în care se poate vedea prin ce „test” dificil trec plămânii unei persoane care a fost infectată cu noul coronavirus. În vreme ce gripa, ori o pneumonie banală afectează într-o mică măsură organul respirator, COVID-19 poate distruge o mare parte din el. Experimentul a fost realizat pe o persoană pe care medicul a avut-o sub tratament.

Ce se întâmplă cu plămânii unui pacient infectat

Infecția cu virusul mortal pune la grea încercare plămânii, atrage atenția un medic de la spitalul universitar George Washington, din capitala americană. Pentru a-i face pe cât mai mulți oameni să realizeze pericolul la care se expun atunci când nu respectă măsurile de siguranță impuse de autorități, medicul american a făcut acest experiment pe un caz real.

„Pacientul, de aproximativ 60 de ani, a avut iniţial febră şi tuse neproductivă, ca mulţi alţii. Problemele respiratorii au progresat însă rapid, până în punctul în care a avut nevoie de intubare şi ventilare mecanică”,  a declarat dr. Keith Mortman.

Imaginile sunt grăitoare

Cu ajutorul realităţii virtuale, arătând plămânii unui pacient care luptă pentru viaţa lui, doctorul american vrea ca toţi oamenii să fie conștienți de modul în care noul virus afectează organismul. Acesta speră ca mesajul său să aibă un impact decisiv asupra persoanelor care încă iau în glumă această criză medicală fără precedent.

Animație 3D. Așa arată plămânii unei persoane infectate cu COVID-19
Animație 3D. Așa arată plămânii unei persoane infectate cu COVID-19

„E alarmant să vezi asta pentru că, spre deosebire de pneumonia comună care poate afecta doar o mică părticică a plămânului, spre deosebire de gripă obişnuită, ce vedem aici este o vătămare extinsă şi difuză a plămânului. (…) Vreau ca ei să vadă şi să înţeleagă cu adevărat  severitatea bolii şi cât de mult îţi poate afecta plămânii, poate atunci oamenii se vor gândi de două ori înainte să ţină petreceri acasă ori să umble pe afară în grupuri mari”, a adăugat medicul.

Pentru mai multe detalii, accesați linkul: Coronavirus disease (COVID-19)

Reamintim că, în România, numărul deceselor din cauza noului coronavirus a ajuns la 17.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI