Cum arăta părintele Calistrat, la 20 de ani. Singura imagine care a scăpat pe net cu îndrăgitul preot, puțini îl știu așa

de: Violeta Badea
14 09. 2024

O imagine rară cu părintele Calistrat Chifan a ieșit la iveală, surprinzându-l pe îndrăgitul preot la vârsta de 20 de ani. Puțini și-l pot imagina pe părintele de la Mănăstirea Vlădiceni cu părul negru ca tăciunele și o privire blândă care deja dezvăluia bunătatea sufletească ce avea să-l caracterizeze întreaga viață.

Cum arăta părintele Calistrat pe vremea când avea 20 de ani

Fotografia care a scăpat pe internet îl arată pe tânărul Calistrat la începutul călătoriei sale spirituale, cu un chip luminos și o privire plină de speranță.

Cu părul scurt, de un negru intens, părintele avea o prezență fermecătoare. Privirea sa, de om blând și bun, înduioșează și acum pe cei care îl cunosc doar în postura de duhovnic experimentat.

La doar 20 de ani, părintele avea deja acea sclipire în ochi care arăta o profundă chemare spre credință. În imagine, poartă o expresie de liniște și înțelepciune, deși era la începutul drumului său.

Acest chip tânăr, dar deja marcat de responsabilitatea vocației, este o mărturie a devotamentului său pentru slujirea lui Dumnezeu și a comunității.

Opinia părintelui despre căsătorie și tinerețe

Părintele Calistrat este cunoscut pentru învățăturile sale profunde despre viață și relații. Recent, el a vorbit despre o problemă actuală în rândul tinerilor: amânarea căsătoriei până după vârsta de 30 de ani.

Preotul susține că această întârziere poate aduce dificultăți în ceea ce privește atracția trupească și sufletească, care scade odată cu înaintarea în vârstă. El explică faptul că, în trecut, tinerii se căsătoreau mult mai devreme, când trăiau la intensitate maximă emoțiile iubirii.

”În momentul în care auzi un te iubesc la 18-19 ani, tresari, ai acea scânteie care îți luminează întreaga viață”, a spus părintele, potrivit romaniatv.net.

Citește și Părintele Calistrat Chifan, avertisment pentru enoriaşi după scandalul în care a fost implicat: „Lumea este îndărătnică”!

Căsătoria, între maturitate și impulsivitate

Pe de altă parte, părintele avertizează că o ”relație grăbită” poate duce la pierderea interesului și chiar la despărțiri. El subliniază importanța răbdării și a respectului în relațiile dintre bărbați și femei, afirmând că dacă o femeie nu cedează ușor, va fi prețuită mai mult de partenerul său.

”Dacă bărbatul vede valoarea unei femei, nu o va lăsa să plece și o va cere în căsătorie mai repede”, spune părintele Calistrat.

Prin învățăturile sale, părintele Calistrat își îndeamnă enoriașii să privească viața cu înțelepciune, să își construiască relații bazate pe respect și dragoste adevărată, și să nu amâne momentele importante ale vieții, precum căsătoria, până când ”scânteia” sufletească începe să se stingă.

Citește și Părintele Calistrat, dezvăluiri incredibile despre infecția cu COVID-19. Ce a pățit după ce s-a tratat cu un cunoscut medicament: „Am luat ce iau țăranii”!