Cunosctul medic nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit într-o imagine publicată pe pagina sa de Facebook ce are în frigider și sute de oameni au apreciat postarea. De asemenea, aceasta a explicat de ce nu aruncă lactatele expirate.
Mihaela Bilic a devenit unul dintre cele mai renumiți medici nutriționiști din România, câștigând notorietate prin aparițiile sale frecvente în diverse emisiuni televizate. Iar sfaturile sale despre o alimentație sănătoasă și menținerea unei greutăți echilibrate sunt apreciate și urmate de o mulțime de persoane.
Recent, Mihaela Bilic a dezvăluit ce are în frigider. Ea a postat pe pagina de Facebook o forografie cu produse lactate și a spus că nu le aruncă, chiar dacă sunt expirate, ci le consumă așa. Mai mult, ea a menționat că preferă să le achiziționeze de la raftul cu preț redus și vânzare accelerată.
”În weekend a fost și ziua copilului și ziua internațională a laptelui. Și apropo de lactate, confirm că le mănânc expirate. Ba mai mult, le cumpăr din frigiderul cu preț redus/vânzare accelerată. Așa arată frigiderul meu”, a fost mesajul transmis pe Facebook, de nutriționistul Mihaela Bilic, însoțit de o fotografie.
Postarea medicului nutriționist a primit sute de aprecieri și sute de oameni au confirmat că și ei consumă astfel de produse.
Într-o postare mai veche, Mihaela Bilic a susținut că iaurtul expirat nu trebuie aruncat. Testele au aratat că iaurtul este sigur pentru consum chiar și la trei săptămâni după data de expirare, iar singura modificare ține de gust, pentru că va fi puțin mai acrișor.
De asemenea, are un efect probiotic accentuat, deoarece conține mai multe colonii de lactobacili benefici pentru sănătate.
”De dragul siguranței alimentare am ajuns să sterilizam excesiv mâncarea, acolo unde corpul nostru are nevoie de hrană vie și de bacterii benefice cu care să-și reîntregească flora intestinală.
Există mucegaiuri nobile, iar contactul cu bacteriile ne dezvoltă imunitatea. În plus produsele care fermentează și ajung să fie stricate sunt dovada că NU sunt ultra procesate și pline de conservanți”, spunea medicul nutriționist, Mihaela Bilic.
Ce conțin brânzeturile și lactatele vegetale? Mihaela Bilic le atrage atenția tuturor românilor și îi îndeamnă să fie atenți atunci când cumpără astfel de produse. Medicul nutriționist susține că aceste alimente nu ar trebui să fie incluse în rutina zilnică de alimentație, deoarece sunt obținute din grăsimi vegetale, similare margarinei, extrem de dăunătoare pentru sănătate.
”Dacă tot e smântână, atunci e musai să NU fie vegetală! Văd din ce în ce mai des pe lista de ingrediente a diferitelor produse sau pe meniurile restaurantelor această struțo-cămilă numită elegant ”smântână vegetală”.
Inițial, am crezut că e consecința noului trend de alimentație vegetariană în care țoată lumea fie ține post, fie are intoleranță la lactoză, deci nu mănâncă lapte. Nu, nu este mai sănătos să mănânci smântână, brânză și unt din vegetale, este doar foarte ieftin.
Sunt produse de cea mai proastă calitate, bunul vostru simț trebuie să o recunoască: ce să caute grăsimea vegetală în smântână, unt și brânză?!! Cine a pomenit așa ceva?!”, a fost mesajul postat de Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.