Cum arată Delta Dunării, fotografiată din satelitul Sentinel-2. Imaginea e pur și simplu senzațională FOTO

de: Nechifor Ioana
27 08. 2021

Delta Dunării este de o frumusețe răpitoare. Inclusă în patrimoniul mondial al UNESCO în 1991, rezervația continuă să surprindă pe toată lumea. Extrem de valoroasă pentru România, Delta Dunării reprezintă un punct de atracție pentru turiști și nu numai. Recent, aceasta a fost fotografiată din satelitul Sentinel-2. Imaginea e pur și simplu senzațională!

Așa arată Delta Dunării din spațiu

Comisia Europeană a publicat o fotografie uluitoare cu Delta Dunării văzută din satelit. În imagine se poate admira frumusețea zonei naturale care „îmbracă” granița României.

Reprezentanța din România a Comisiei Europene a publicat, vineri, 27 august, în spațiul public o imagine superbă cu Delta Dunării, făcută de satelitul Sentinel-2. Postarea de pe Facebook continuă cu mici curiozități despre Dunăre și Deltă.

„Delta Dunării „surprinsă” de satelitul Sentinel-2 (Copernicus EU).”, se arată în postarea de pe Facebook.

Stiați ca:

Cu o lungime de 2860 km, Dunărea traversează 10 țări;

Cea mai mare parte din bazinul hidrografic al Dunării se află în România (aproximativ 29%);

Delta Dunării găzduiește cea mai mare colonie de pelicani din afara Africii.”, este mesajul transmis de Reprezentanța din România a Comisiei Europene.

Curiozități despre Delta Dunării

Delta Dunării face parte din patrimoniul mondial al UNESCO de 30 de ani. A fost clasificată ca rezervație a biosferei la nivel național în România și ca parc național în taxonomia internațională a IUCN. Un lucru interesant este faptul că se suprapune siturilor de importanță comunitară Delta Dunării (sit SCI)[2] și Delta Dunării (zona maritimă), dar și ariilor de protecție specială avifaunistică Beștepe – Mahmudia și Delta Dunării și Complexul Razim – Sinoie.

Situl Delta Dunării este protejat prin Convenția Ramsar ca zonă umedă recunoscută la nivel internațional.

Parcul național Delta Dunării include următoarele rezervații naturale: Capul Doloșman, Cetatea Histria, Complexul Vătafu – Lunghuleț, Complexul Sacalin Zătoane, Grindul și Lacul Răducu, Grindul Chituc, Grindul Lupilor, Insula Popina, Lacul Potcoava, Pădurea Caraorman, Pădurea Letea, Roșca – Buhaiova, Corbu-Nuntași – Histria, Lacul Belciug, Lacul Rotundu, Arinișul Erenciuc, Complexul Periteașca – Leahova, Lacul Nebunu, Pădurea Babadag – Codru, Dealul Ghiunghiurmez și Sărăturile Murighiol.

Satelitul Sentinel-2 a surprins imagini spectaculoase cu București

Satelitul Copernicus Sentinel 2 a surprins imagini spectaculoase și cu București. Dacă te-ai întrebat vreodată cum arată Capitala din spațiu, Agenția Spațială Europeană are fotografii extrem de interesante. Cu ajutorul a doi sateliți ai misiunii Copernicus Sentinel 2, capitala României se poate admira de sus, din spațiu.

La rubrica Earth from Space, Agenția Spațială Europeană a relatat un articol despre București, în care sunt prezentate clădiri emblematice, bulevarde, dar și parcuri și lacuri.