Cum arată acum și cu ce se ocupă Ada Nechita, la patru ani după ce s-a retras din handbal

O mai țineți pe Ada Nechita? A fost una dintre cele mai bune extreme dreapta ale României, iar acum, la 4 ani după ce s-a retras din handbal, și-a întemeiat o familie.

Cum arată Ada Nechita după retragerea din handbal

Ajunsă la 36 de ani, frumoasa handbalistă s-a căsătorit cu Daniel Dan, un om de afaceri din Satu Mare, alături de care are 3 copii, un băiețel de 4 ani și doi gemeni, băiat și fată, de doi ani.

Ada Nechita a fost extrem de apreciată în lumea handbalului în perioada Oltchim Rm. Vâlcea, când avea evoluții extraordinare pe postul de extremă dreaptă. Avea și colege de mare valoare la formația de club și la echipa națională a României, dintre care amintim pe Cristina Neagu, Paula Ungureanu sau Valentina Elisei. S-a retras în 2016, când a aflat că este gravidă, de la HCM Baia Mare. A coincis și cu perioada în care formația băimăreană s-a desființat.

Ada Nechita, încadrată de Cristina Neagu și Paula Ungureanu

Performanțele Adei în handbal și idila cu Mihai Costea

Pe lângă viața de familie, fosta jucătoare mai merge, atunci când are timp, și la meciurile de handbal, sportul care i-a adus atât de multe satisfacții în timpul carierei.

De altfel, Ada a jucat în finala Ligii Campionilor în 2010 cu Oltchim, pierdută, din păcate, în fața lui Viborg, în timp ce la echipa națională a obținut de două ori medalia de bronz, prima dată la Campionatul European din 2010 și apoi la Campionatul Mondial din 2015.

De asemenea, tot cu echipa națională a participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice. În 2008, la Beijing, a fost convocată de Gheorghe Tadici și 4 ani mai târziu, la Londra, de Radu Voina.

În viața personală, înainte de a-l cunoaște pe actualul soț, Ada Nechita a avut o relație de lungă durată cu fotbalistul Mihai Costea, apreciată la acea vreme în lumea sportivă din România. Și el foarte talentat, Costea a fost cumpărat de Gigi Becali la FCSB pentru 1,4 milioane de euro, dar nu a convins la formația roș-albastră.