Cum arată acum cel mai gras copil din lume. A slăbit peste 100 de kilograme, este de nerecunoscut

Cum arată acum cel mai gras copil din lume. A slăbit peste 100 de kilograme, este de nerecunoscut
Cum arata cel mai gras copil din lume

Cel mai gras copil din lume arată total altfel acum, după ce a slăbit peste 100 de kilograme, mai precis peste 107 kg. Arya Permana în vârstă de 14 ani a ținut o dietă riguroasă, făcând și exerciții fizice.

Cum arată acum cel mai gras copil din lume

Tânărul, care provine dintr-un mic sat din vestul Java, Indonezia, a devenit cunoscut în urmă cu cinci ani, când cântărea mai mult decât un tânăr de peste 20 de ani, la vârstă de nouă ani. Era atât de mare încât nu se putea spăla normal, astfel că se scălda într-o piscină de afară. Când trebuia să meargă la școală, obosea și dacă făcea câțiva pași. Nu i se potrivea nicio haină, așa că stătea înfășurat într-un sarong și își petrecea zilele mereu mâncând junk-food, inclusiv tăițeii instant preferați. Dar, cu o dietă atent urmărită și exerciții fizice regulate – plus o operație  gastrică – Arya a dat jos kilograme bune în trei ani. Acum merge 3 km pe zi, joacă baschet și alte sporturi și poate se urca în copaci și merge cu motocicleta pentru prima dată. Arya încântat, a putut, de asemenea, să se întoarcă la școală, înainte ca aceasta să se închidă din cauza coronavirusului.

El a spus: „Pot să fac sport … joc baschet cu prietenii. Pot să merg și cu motocicleta. În 2015, nu mă așteptam ca toate acestea să fie posibile sau că aș putea pierde în greutate. Acum se simte mai bine, atât de diferit”.

Arya și-a schimbat total viața

La zece ani, Arya era dependent de cola și tăiței instant. Părinții săi erau neajutorați – Rokayah, în vârstă de 39 de ani și soțul ei Ade Somatri, în vârstă de 50 de ani, fermier. În timp ce a reușit să slăbească 20 de kilograme în patru luni după ce dieteticienii l-au pus pe o dietă constând în fructe și legume și plimbare zilnică, mișcare și înot, Arya era încă departe de a reduce greutatea necesară.

Medicii au efectuat o intervenție chirurgicală bariatrică care l-a ajutat să-și reducă greutatea de la 186,4 kg la 169 kg în doar trei săptămâni.

Dr. Handy Wing, chirurgul care a efectuat operația, a spus că i-a redus dimensiunea stomacului. „Am făcut o formă ca o banană, iar stomacul său este la 30% din dimensiunea inițială”, a spus dr. Wing. Arya spune că și-a schimbat obiceiurile alimentare și de somn și asta l-a ajutat să piardă în greutate. Acum mănâncă trei mese pe zi, care includ orez, tempeh, tofu și pui prăjit.

„În trecut, dormeam la ora 4 dimineața și mă trezeam la ora 15, acum dorm la ora 22. Mâncam doar tăiței instant și beam băuturi ambalate. Foarte rar mănânc orez alb. Acum intenția este de a pierde în greutate prin dietă și exerciții fizice”, a spus Arya.

Urmăriți Playtech.ro și pe