Cum ar urma să arate cabinetul condus de Ludovic Orban. Rareș Bogdan și Raluca Turcan nu sunt pe lista PNL

de: Alexandra Chivu
14 10. 2019

Guvernul Vioricăi Dăncilă a căzut joi, în urma moțiunii de cenzură inițiată de Opoziția PNL-USR-Pro România-ALDE. Cum ar urma să arate cabinetul condus de Ludovic Orban? Rareș Bogdan și Raluca Turcan nu sunt pe lista PNL.

Cum ar urma să arate cabinetul condul de Ludovic Orban?

Guvernul Dăncilă, al patrulea Guvern din istoria post-decembristă demis în urma unei moțiuni de cenzură, va fi înlocuit de o echipă la care s-au gândit mulți. Liderul PNL Ludovic Orban va fi numit premier de Klaus Iohannis la începutul acestei săptămâni. De menționat este că urmează votul decisiv în Parlament. Dacă propunerea de guvern este respinsă, se reia procedura.

Rareș Bogdan și Raluca Turcan nu sunt pe lista PNL

Așadar, acest lucru răspunde și la întrebarea de ce șeful statului nu l-a anunțat pe Orban vineri și încă mai există momente de suspans. În acest context, Iohannis va avea luni încă o rundă de discuții numai cu președinții partidelor pentru a calcula clar pe câte voturi se bazează Orban în Parlament. În același timp, liderii PNL vor negocia cu UDMR și PMP o posibilă cooptare la guvernare.

Rareș Bogdan și Raluca Turcan nu sunt pe lista PNL

Conform unor surse politice, citate de adevărul.ro, europarlamentarul Rareș Bogdan, a cărui nume a fost vehiculat pentru Ministerul de Interne ori pentru Ministerul Apărării, nu intră în Guvernul Orban. El își va continua activitatea la Parlamentul European. Cât despre Raluca Turcan, ea ar prefera mai de grabă șefia Camerei Deputaților în locul Ministerului Educației.

De menționat este că, deși liberarii gândesc un guvern restrâns, cu 15-16 ministere, premier și, probabil, un singur vicepremier, nu au scăpat din ochi titularii de la Justiție, Comunicații, Sănătate, Mediu și Cultură. Pe aceștia îi vor stabili zilele viitoare.

  1. Ministerul de Interne – Marcel Vela
  2. Ministerul de Externe – Bogdan Aurescu
  3. Ministerul Dezvoltării – Robert Ionatan Sighiartău
  4. Ministerul Finanțelor – Florin Cîțu
  5. Ministerul Apărării – Oviciu Raețchi
  6. Ministerul Fondurilor Europene – Bogdan Glăvan
  7. Ministerul Economiei – Virgil Popescu
  8. Ministerul Educației – Monica Anisie
  9. Ministerul Muncii – Dan Vîlceanu
  10. Ministerul Agriculturii – Emil Dumitru
  11. Ministerul Transporturilor – Lucian Bode