Cum apără Clotilde Armand operele de artă hidoase. Românii sunt dezgustați de ele

Cum apără Clotilde Armand operele de artă hidoase. Românii sunt dezgustați de ele
Clotilde Armand își apără operele de artă alese pentru Primăria Sectorului 1

Zarvă mare pe rețelele de socializare în privința noilor decorațiuni din cadrul Primăriei Sectorului 1. Clotilde Armand e aspru discutată în mediul online din cauza noii inițiative. Ce cred românii și cum apară primarul operele de artă?

 Românii, dezgustați de noile decorațiuni ale Primăriei Sectorului 1

Clotilde Armand urmează să organizeze o expoziție de sculptură în holul Primăriei Ssectorului 1. Inițiativa e lăudabilă, dar se pare că mulți români și-au expus îngrijorarea asupra tipului de sculpturi alese. Valul de reacții negative la adresa decorațiunilor l-au făcut pe edil să apere decizia luată.

Una din persoanele care au reacționat acid la inițiativa în cauză a fost chiar avocatul Mihai Drăgan, care a criticat superficialitatea cu care edilul își fixează prioritățile în calitatea de care dispune.

„Stimata doamna, se spune ca gusturile nu se discuta…cand le practici acasa, fara a le impune cu ostentatie si celorlalti…in cazul acesta, sa ma iertati ca indraznesc, dar e cam prea de tot…”, „Cred ca va puteați lipsi de ele. Poate era bine sa nu fie chiar în primărie. De acum vor împânzi internetul. Renunțați la ele, ori la alta locație”, „Puteați alege altă săptămână pentru grotesc, nu să vă folosiți de infinitul Brâncuși!”, „Demers minunat. Operele….cam ciudate…”, sunt doar unele din comentariile care nu sprijină alegerea acesteia.

Clotilde Armand își apără operele de artă

„Câteva lămuriri pentru cei care folosesc arta ca atac politic. Avocatul fostului primar și șeful PSD este supărat că am deschis holul primăriei pentru ca artiștii tineri să-și expună lucrările. Și au început cu propaganda și misiunea de kompromat. Titlurile următoare circulă în presa condusă de foști turnători sau infractori: ”Drăcoaice fără sutien la primăria condusă de Clotilde Armand”, ”Clotilde Armand e înconjurată de drăcoaice!”.

Doar că ce să vezi? Nu sunt nici ”Drăcoaice” și nici ”înconjurată de drăcoaice”. Sunt operele de artă ale absolvenților de la secția de Sculptură din cadrul Universității Naționale de Artă din București. Și eu am deschis acest hol al primăriei pentru ei și pentru cei care vor și n-au unde să-și expună lucrările. Mă bucur să sprijinim arta tânără și în acest spațiu poate expune oricine dorește.

PS: Această expoziție este organizată cu ocazia zilei de naștere a lui Constantin Brâncuși. Comuniștii au vrut să-i dărâme ”Coloana fără de sfârșit” de 3 ori cu tractorul, au considerat arta lui ”decadentă” și au refuzat moștenirea lui. PPS: În imagini sunt lucrările despre care unii spun că sunt scandaloase. Ce să faci?! Așa este atunci când ești obișnuit să te uiți doar la diamante”
Clotilde Armand (Sursa: facebook.com)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI