Cum alegi cel mai bun ulei de măsline. Secretul știut de puțini, mâncarea va ieși delicioasă
Uleiul de măsline este folosit de foarte mulți români, mai ales pentru că acesta oferă un plus de savoare bucatelor. Mâncarea o să iasă cu adevărat delicioasă dacă alegi un produs cât mai bun. Există câteva reguli pe care trebuie să le respecți pentru a cumpăra un ulei de măsline excepțional.
Ce trebuie să știi despre uleiul de măsline
Românii preferă să își petreacă vacanța de vară în Grecia, venind încărcați cu uleiul de măsline de acolo atunci când se întorc în țară. Acesta este cel mai bun produs, poate să fie folosit pentru piele, păr, dar și atunci când gospodinele sau bucătarii iscusiți prepară un fel de mâncare delicios.
Uleiul grecesc este făcut, în majoritatea timpului, din măsline verzi, iar cel extravirgin reprezintă 80% din producția din Grecia. Produsul este bogat și aromat. Totuși, nu mulți știu la ce ar trebui să fie atenți atunci când se decid să cumpere o sticlă din acest lichid fenomenal.
Acesta are un gust picant, iar, în cazul în care vrei să te bucuri de ulei de măsline de înaltă calitate, trebuie să vezi dacă acesta își schimbă culoarea, potrivit Impact.ro. El este verzui la lumină articifială, în timp ce prinde o nuanță de galben-auriu la lumină naturală.
Cum alegi cel mai bun ulei de măsline
Este important să alegi uleiul extravirgin, mai ales pentru că acesta nu prezintă defecte și are o aromă fructată. Un produs foarte bogat nu ar trebui să depășească 0,8% atunci când vine vorba despre aciditate. Cele mai bune lichide sunt cele care nu au mai mult de 0,5% aciditate.
O să dai lovitura dacă alegi un ulei de măsline de înaltă calitate! Între timp, dacă preferi uleiul virgin, atunci află că el poate să aibă defecte senzoriale, însă la un nivel scăzut. Nivelul de aciditate pe care îl are acest lichid este cuprins între 0,8% și 2%.
Ce ar trebui să facă toată lumea atunci când cumpără ulei de măsline
Uleiul de măsline își poate pierde din proprietăți dacă este prelucrat termic. El poate să fie folosit la salate sau să fie pus peste brânzeturi. Există numeroase variante! Mulți români adoră să folosească acest lichid aromat atunci când gătesc, însă el trebuie să fie păstrat într-un mod cât mai corect.
Lichidul trebuie să fie pus în sticle mate, de culoare albă. Este necesar ca recipientele să fie depozitate în locuri răcoroase, departe de lumină sau de soare. De asemenea, acesta trebuie să fie consumat în cel mult 26 de luni de la data producerii.