Cum alegi cea mai bună făină pentru cozonaci. Detaliul care face diferența, așa cresc mari și super pufoși
Ca să te poți bucura de un rezultat spectaculos și să pui pe masă pentru familie și prieteni un desert delicios, ca la mama acasă, trebuie să știi cum alegi cea mai bună făină pentru cozonaci. Află care este detaliul care îi ajută să crească.
Un desert tradițional
De generații întregi, de pe masele de sărbătoare nu poate lipsi acest desert tradițional, savurat de români din toate colțurile țării. Nu este ușor de preparat, cere timp, atenție, îndemânare, chiar și forță fizică.
De multe ori, chiar și gospodinele cu experiență mai dau greș când prepară cozonaci. În cele mai multe cazuri, marea dezamăgire este faptul că nu cresc suficient de mult, sunt uscați și tari.
Detaliul ce face diferența
Cheia pentru a nu te confrunta cu această problemă este unul dintre ingredientele folosite.
În condițiile în care, în ultimii ani, pe rafturile magazinelor au apărut mai multe tipuri, este important să știi cum alegi cea mai bună făină pentru cozonaci.
Te-ar putea interesa și: Cum ajutăm aluatul de cozonac să crească mai repede când este frig în bucătărie. Va creşte atât de mult încât va ieşi din bol
Care este cea mai bună făină pentru cozonaci
Vei observa că pe ambalajul acestui produs este notat un cod, fiecare fiind recomandat pentru un anumit tip de preparat:
- făină 000 – pentru aluat pufos și aluat ușor de patiserie
- făină 480/450 – are o textură fină, recomandată pentru produsele de patiserie
- făină 550 – mai dură, poate fi folosită pentru orice tip de aluat, fiind recomandată pentru prăjituri, biscuiti, briose, paine , tarte, foi de placintă, croissante
- făină 650 – cu un conținut mai mare de gluten decât alte tipuri, se recomandă pentru aluaturi elastice, ce au nevoie de dospire: pâine, pizza focaccia.
Ținând cont de aceste precizări, cea mai bună alegere, în momentele în care facem cozonaci, este făina 000, în condițiile în care elementele din compoziția sa favorizează creșterea aluatului. Când vor fi scoși din cuptor, cozonacii vor fi pufoși, aerați, ca la mama acasă.
Te-ar putea interesa și: Siropul special cu care să ungi cozonacii. Devin aurii ca în reviste, iar gustul va fi unul aparte