Cum afli când o să mori. Poziția corpului care îți indică, aproximativ, cât mai ai de trăit. Studiu
Moartea rămâne singurul lucru pe care omul nu-l poate desluși. Toți vom muri la un moment dat, dar nu există nicio certitudine cu privire la când sau cum se va întâmpla. Totuși, unii au un presentiment, simt dureri imense ore întregi înainte de a muri, în timp ce alții își dau ultima suflare în câteva secunde. Această conștientizare a apropierii morții este pronunțată la persoanele cu afecțiuni terminale, cum ar fi cancerul. Ce dezvăluie, însă, un studiu recent?
Așa poți afla când vei muri
Este greu de spus ce experimentează un muribund în ultimele clipe, deoarece acel „secret” îl însoțește în lumea de dincolo. Chiar și medicii acceptă faptul că este dificil de prezis când un om intră în ultimele zile sau săptămâni din viața sa. Când o persoană se apropie de ceasul morții, are ocazia să facă aceste cinci lucruri importante: să ceară scuze pentru greșelile din trecut, să-i ierte pe alții pentru nedreptățile lor, să le mulțumească acelor oameni care contează cel mai mult, să spună „te iubesc” familiei și să-și ia adio de la cei dragi. Fără oportunitatea de a face aceste chestii valoroase, persoana iubită ar putea muri cu sufletul chinuit.
Testul care îți spune cât mai ai de trăit
Potrivit unui nou studiu, ne putem da seama cât mai avem de trăit pe acest pământ prin intermediul condiției fizice. Dacă nu reușim să ne ținem echilibrul pe un picior, suntem în pericol. Un corp puternic este un indicator principal al sănătății. Oamenii de știință brazilieni au descoperit că am putea muri în următorul deceniu dacă nu reușim să vă ținem echilibrul pe un picior timp de 10 secunde.
Stai într-un picior 15 secunde
Cercetarea arată că abilitatea de a vă menține în echilibru pe un picior indică o speranță de viață mai mare, notează USA Today. Studiul, realizat de experți brazilieni și publicat în British Journal of Sports Medicine, arată că echilibrul unei persoane poate fi păstrat până în al șaselea deceniu de viață. Asta înseamnă că este un indicator mai amplu al speranței de viață la toate vârstele decât condiția fizică, flexibilitatea sau forța musculară.
Rezultatele unui studiu sunt îngrijorătoare
Dr. Claudio Gil Soares de Araújo, autorul principal al studiului și medic sportiv din Rio de Janeiro, susține că dezechilibrele sunt legate de fragilitatea adulților, iar condiția fizică este un semnal al declinului sănătății. Araújo recomandă oamenilor un test de echilibru ce durează 15 secunde, pe post de barometru al stării de bine. Alarmant este că mulți nu reușesc să stea într-un picior fără să se țină de ceva. Rezultatele finale denotă că riscul de deces într-un interval de 10 ani a fost de 1,84 ori mai mare la participanții care au picat testul de echilibru față de cei care l-au trecut.