Cum a slăbit Ozana Barabancea. Vedeta de la Antena 1 a dezvăluit ce a ajutat-o de fapt. Metoda inedită

Cum a slăbit Ozana Barabancea. Vedeta de la Antena 1 a dezvăluit ce a ajutat-o de fapt. Metoda inedită
„Ego Life”: Dana Săvuică și Ozana Barabancea vorbesc despre obezitate

Secolul XX a fost numit secolul bolilor de cancer. Conform unui studiu, obezitatea va fi principala cauză de deces și invaliditate în secolul XXI. Această epidemie se datorează în mare parte stilului de viață din ce în ce mai sedentar. Din cauza abundenței de alimente gustoase și bogate în grăsimi. Recent, în cadrul emisiunii „Ego Life”, ajunsă deja la ediţia a 9-a, Dana Săvuică a avut-o ca invitată pe celebra artistă Ozana Barabancea. Tema de discuție boala secolului 21, obezitatea, dar și secretele din spatele noului aspect al artistei și cum a reușit să slăbească.

Obezitatea, boala secolului XXI

Studiile publicate de OMS, spun că există din ce înce mai mulți oameni care suferă de obezitate. Studiile arată că, în general, peste 50% dintre bărbații de peste 50 de ani sunt supraponderali la nivel mondial.

Copiii sunt, de asemenea, profund afectați. Asta în condițiile în care, dacă tendințele continuă, în 2025 ar putea exista 70 de milioane de copii obezi pe glob.

Din păcate, odată cu declanșarea pandemiei și interdicțiile de mișcare, fenomenul a devenit și mai acut, la nivel mondial. Conform raportului OMS din 2022, ratele de obezitate au crescut cu 138% în ultimele cinci deceni.

Marea majoritate sunt legate de o serie de cancere și boli cardiovasculare. Aproape un sfert dintre adulți sunt acum obezi în Europa.

Datele arată că sunt mai mult decât în orice altă regiune, cu excepția Americilor, a precizat OMS.

„Ego Life”: Dana Săvuică și Ozana Barabancea vorbesc despre obezitate

La cea mai recentă ediție a emisiunii online „Ego Life”, Dana Săvuică a avut invitați de marcă. Pe lângă chirurgul Mihai Ionescu, Dana Săvuică a avut-o ca invitată și pe Ozana Barabancea.

În ultimii ani artista a vut probleme cu greutatea, ajungând la un moment dat la o greutate mult peste cea normală. Așa se face că, în ultimii ani, Ozana Barabancea a trecut printr-un proces de schimbare radicală a modului de viață.

Primul pas, și cel mai important, a fost să slăbească. Cunoscuta jurată de la „Te Cunosc de Undeva”, în anii trecuți a ajuns să se confrunte cu mari probleme și cu cele 128 de kilograme. Decizia de a slăbi a venit în urma conștientizării posibilelor complicații.

Faptul că a reușit să slăbească nu mai puțin de 60 de kilograme, este un adevărat record, spune Ozana Barabancea, dar este importantă și menținerea unei diete corecte.

Modul în care artista a reușit să scape de aceste kilograme a fost printr-o intervenție chirurgicală. Este vorba de o operație de micșorare a stomacului.

Dar artista mai spune că: „Cu inel sau fără, cu operație de gastric sleeve, trebuie să fim disciplinați.”. Pentru a-i afla secretele din spatele noii sale înfățișări, urmăriți interviul exclusiv dat în „Ego Life”, cu Dana Săvuică.