Cum a scăpat Doinița Oancea de personajul din Inimă de Țigan: “Oamenii au început să mă strige Găbița și mă bucur” EXCLUSIV VIDEO

de: Andreea Archip
19 08. 2023

Doinița Oancea a ajuns actriță din întâmplare, Ruxandra Ion fiind cea care i-a dat o șansă, cu mulți ani în urmă, la castingul pentru “Inimă de țigan”, prima telenovela românească, unde a făcut senzație cu personajul ei, Minodora, apelativ cu care ajunsese să fie strigată pe stradă. Iată că rolul din serialul de la Antena 1, “Lia, soția soțului meu” a cucerit publicul și Doinița este asociată cu Găbița. În interviul exclusiv acordat pentru Playtech Știri, Doinița Oancea ne-a povestit despre păcatele ei culinare, ce măsuri ia când vrea să dea jos câteva kilograme, dar și că s-a apucat de sport la 40 de ani. Actrița ne-a povestit că personajul ei, Găbița, a devenit preferatul publicului, fapt ce o bucură nespus.

Doinița Oancea este pasionată de actorie și atunci când primește un proiect care îi place, discuția legată de bani nu este prioritară. Cu toate acestea, se declară mulțumită de veniturile sale. Actrița revine pe micul ecran din 24 august, când începe la Antena 1 cel de-al doilea sezon al serialului “Lia, soția soțului meu”.

Doinița Oancea: “Am început să fac mișcare la 40 de ani”

Playtech: Cum reușești să te menții? Ești neschimbată.

Doinița: Mă mai schimb: mă mai îngraș puțin, mai slăbesc puțin, dar probabil nu sunt foarte vizibile. Chiar acum am slăbit un kg jumate sau două, cam pe acolo, le pusesem așa pentru că eu mănânc foarte prost și cum văd că se pun vreo 2-3 kg, repede 3 mese pe zi, proteină, legumă și fruct la fiecare masă plus câte o felie de pâine integrală, dacă se poate și mișcare.

Uite, am început să fac și eu mișcare la 40 de ani, când și când. Și cam așa.

Ziceai că mănânci prost. Ce te tentează? Care ar fi păcatele tale culinare?

Doinița: Tot ce înseamnă fast food, îmi plac pastele cu sos alb, cartofii prăjiți, pizza.

Mănânci și noaptea?

Doinița: Dacă am chef, da. Și am perioade când mănânc dulce foarte mult, dar sunt perioade.

Doinița Oancea: “Oamenii au început să mă strige Găbița și mă bucur

Legat de serialul “Lia, soția soțului meu”, ce feedback ai primit? Cum a primit publicul personajul tău?

Doinița: Faptul că oamenii nu mă mai strigă Minodora și au început să mă strige Găbița înseamnă că este un serial urmărit și mă bucur. Minodora de la “Inimă de țigan” a fost personajul lor preferat și se pare că acesta ar fi al doilea preferat al lor, dacă pot să zic așa.

E foarte interesant când vin oameni la mine și îmi spun: “Joci minunat! Bă, da ești atât de rea!” Adică eu mă bucur. “Dar tu ești așa de drăguță în viața ta personală, cum poți să fii așa?” Trebuie! (râde)

Doinița Oancea: “Dacă primesc un proiect și îmi place, nu întreb de bani”

Trăgând linie, actoria este o meserie bănoasă? Dacă ai da timpul înapoi, ai mai alege-o?

Doinița: Nu pot să mă uit la ea ca la o meserie bănoasă, pentru că aș face-o și pe 3 lei și cred că atunci când am început, sub nicio formă nu m-am uitat la bani. Adică eram, oricum nu știam care sunt rate-urile, cum în lumea asta nu aveam nicio treabă.

Și în continuare sunt de multe ori pusă în situația în care dacă primesc un proiect și îmi place, nu întreb de bani. Adică aia este o discuție care vine ea la un moment dat. Așa că o fac cu toată inima mea, e parte din mine.

Dar nu ți s-a întâmplat să ai și frustrări? Înțeleg că este un hobby, dar mă gândesc că și partea financiară contează.

Doinița: Bineînțeles, contează, dar eu pot să spun că sunt ok cu ce se întâmplă în viața mea din punct de vedere financiar.

Te-ar putea interesa și: Viciul cu care s-a pricopsit Doinița Oancea din adolescență: „Recuperez noaptea când nu dorm” EXCLUSIV

Cea mai dură lecție pe care ai primit-o de când ești în acest domeniu, care a fost?

Doinița: Că oamenii, unii, nu sunt ceea ce vor să pară și, de cele mai multe ori, să te focusezi pe ce ai de făcut și să nu mai ceri feedback.

Adică ți s-a întâmplat să ți se spună cu totul altceva?

Doinița: Da.

Te-ai prins pe moment sau mai târziu?

Doinița: Nu m-am prins, eram și la început, m-am prins mult mai târziu. Am înțeles cum stă treaba.

Video: Daniel Bălan