Cum a pierdut TVR lupta cu Trinitas pentru transmiterea festivalului George Enescu
Festivalul George Enescu, unul dintre cele mai importante evenimente culturale organizate de România, nu va mai fi difuzat anul acesta de TVR. A câștigat, în schimb, Trinitas TV, postul deținut de Patriarhia Română, anunță deputatul PNL, Gigel Știrbu.
TVR nu va mai difuza în acest an festivalul George Enescu. Postul public de televiziunie a pierdut lupta în fața postului Trinitas TV, deținut de Patriarhia Română și dedicat exclusiv producțiilor religioase.
Anul acesta, însă, va difuza și festivalul George Enescu, după cum anunță președintele Comisiei de cultură din Camera Deputaților, Gigel Știrbu.
De ce festivalul George Enescu va fi difuzat de Trinitas și nu de TVR
Deputatul liberal, Gigel Știrbu, susține că postul public de televiziune a pierdut lupta pentru difuzarea festivalului din cauza problemelor cu care se confruntă și care nu sunt gestionate așa cum trebui.
”Postul Trinitas va asigura difuzarea festivalului cu 20 de camere de televiziune si postarea pe internet gratis, putând fi preluat astfel și de către alte posturi. Până acum, televiziunea publică nu a putut asigura aceste lucruri la un asemenea nivel, dar, în schimb a solicitat bani organizatorilor festivalului, ceea ce Trinitas nu a solicitat”, transmite, prin intermediul unui comuncat de presă, deputatul liberal Gigel Știrbu.
”Ratarea difuzării Festivalului George Enescu demonstrează încă o dată incapacitatea conducerii TVR de a gestiona în mod responsabil problemele televiziunii publice. Ce se petrece în această instituţie a statului, finanţată exclusiv din banii cetăţenilor români, este pur și simplu incalificabil. Este greu de conceput cum televiziunea plătită din bani publici funcționează în detrimentul cetățenilor români, dar acest lucru se explică prin neputința și incapacitatea doamnei Doina Gradea de a conduce TVR”, mai arată Gigel Știrbu.
Festivalul George Enescu este unul dintre cele mai importante evenimente culturale din România. Anul acesta, ediția este „cea mai extinsă și bogată din istoria de până acum”, deoarece șapte orașe și cinci țări – Germania, Belgia, Italia, Canada și Moldova – vor găzdui evenimente asociate, după cum susțin organizatorii pe site.