A murit judecătorul CCR Maya Teodoriu. Fostul secretar de stat l-a ajutat pe Liviu Dragnea

de: Ștefan R. Apostol
09 10. 2024

Magistratura din România este în doliu, în aceste zile, după anunțul decesului judecătorului CCR Maya Teodoriu. În ceea ce privește activitatea acesteia, de-a lungul timpul au fost informații despre faptul că fostul secretar de stat l-a ajutat pe Liviu Dragnea.

Magistratura în doliu, a murit judecătorul CCR Maya Teodoriu

Conform unui anunț publicat de președintele PSD Prahova, Virgiliu Nanu, românii aflau în cursul serii de marți, 8 octombrie, despre faptul că judecătorul CCR Maya Teodoriu a încetat din viață, la vârsta de 55 de ani.

Conform informațiilor, Simona Maya Teodoriu s-a născut în 9 iulie 1969, fiind de profesie jurist, întrând în Camera Deputaților, de pe listele PSD Prahova în mandatul anilor 2020-2024. Pe lângă funcția de deputat, a activat și în funcția de judecător la Curtea Constituțională în perioada anilor 2015-2019.

”Cu profund regret am aflat de trecerea în nefiinţă a colegei noastre, Simona-Maya Teodoroiu (deputat PSD Prahova).

Maya a fost o persoană deosebită, apreciată de toţi cei care au avut ocazia să o cunoască şi să lucreze alături de ea. Familiei îndurerate, vă transmit sincere condoleanţe şi vă doresc putere în aceaste momente dificile.

Suntem alături de voi cu sufletul şi vă împărtăşim durerea. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, este mesajul postat, marţi seară, de preşedintele PSD Prahova, Virgiliu Nanu.

Fostul secretar de stat l-a ajutat pe Liviu Dragnea

O mare parte din activitatea sa ca judecător s-a desfășurat în cadrul Curții Constituționale, deținând și alte funcții, precum cea de agent guvernamental al României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Pe lângă asta, judecătorul CCR Maya Teodoriu a mai fost membru al Consiliului Național de Integritate, între 2007-21014, din partea PSD.

Despre același judecător, presa vremii relata faptul că în 2015, când era numită ca judecător la CCR, pe locul vacant lăsat de Toni Greblă, Maya Teodoriu a fost cea care i-ar fi dat o mână de ajutor fostului lider PSD, Liviu Dragnea, în celebrul dosar al angajărilor fictive.

Concret, judecătorul CCR Maya Teodoriu este cea care a fost raportorul în acest caz, astfel Liviu Dragnea reușind să scape de acuzațiile care i se aduceau la acel moment.

Activitatea Simonei-Maya Teodoriu în legislatura 2020-2024

În ceea ce privește activitatea sa ca deputat, conform datelor publice, Simona-Maya Teodoriu a făcut parte din Comisia pentru drepturile omului și problemele minorităților naționale, în calitate de vicepreședinte, precum și din Comisia Juridică de disciplină și imunități, în calitate de membru.

A activat și în cadrul Comisiei speciale comune a celor două camere parlamentare pe problemele de examinare a inițiativelor legislative din domeniul justiției. În plenul Camerei Deputaților a avut 9 luări de cuvânt, 32 de propuneri legislative promulgate ca lege din 75 propuse.