Cum a îngenunchiat Simona Halep ANAF-ul. Câți bani trebuie să primească înapoi

Cum a îngenunchiat Simona Halep ANAF-ul. Câți bani trebuie să primească înapoi

A câștigat în instanță! Simona Halep a îngenungheat Fiscul după un lung proces. Banii pe care sportiva trebuie să îi primească acum înapoi.

Victorie în partida cu ANAF. Fiscul a executat-o silit nelegal pe Simona Halep

În mai 2020 aflam că Simona Halep are probleme cu Fiscul. Ea a contestat, la Judecătoria Constanța, un titlu executoriu emis. Documentul a fost înregistrat în februarie 2020 pe rolul Judecătoriei Constanța. Initimat în dosar erau Ministerul Finanţelor Publice – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Regională a Finanţelor Publice Galaţi – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa.

  • Ședințele de judecată au fost amânate de instanțe din cauza pandemiei cauzate de noul coronavirus.
Simona Halep

Câți bani trebuie să primească înapoi? 

În data de 28 octombrie 2020, Judecătoria Constanța a admis contestația la executare, astfel cum a fost modificată, formulată de Halep în contradictoriu cu Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați (DGRF) prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța (AJFP) și Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța.

Prin urmare, Judecătoria Constanța a anulat executarea silită și toate actele de executare silită subsecvente, chiar și Titlul executoriu nr. 133010041149073/29.01.2020 şi somaţia în referire la suma de 178.364 lei.

  • Decizia este executorie. Aceasta poate fi, însă, atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.
  • Halep trebuie să primească suma de 178.364 de lei.

„Dispune întoarcerea executării silite pentru suma totală de 178.364 lei, sens în care obligă intimata (nr. Finanțele Publice) la restituirea către contestatoare (nr Simona Halep) a sumei totale de 178.364 lei executate în mod nelegal, precum și la plata dobânzii aferente sumei totale de 178.364 lei, calculate conform art. 174 alin. (5) C. proc. fiscală de la data achitării fiecărei sume componente a sumei de restituit – 58.491 lei reprezentând contribuția de asigurări sociale de sănătate și 119.873 lei reprezentând impozit pe venit aferent declara?iei unice – și până la data restituirii integrale”, se arată în hotărârea Judecătoriei Constanța.

„Dispune restituirea către contestatoare a taxei judiciare de timbru în cuantum de 1.000 lei, la momentul rămânerii definitive a prezentei hotărâri judecătoreşti. Admite, în parte, cererea de acordare a cheltuielilor de judecată şi reduce onorariul de avocat de la suma de 25.659 lei la suma de 5.000 lei.

Obligă intimata ** la plata către contestatoare a cheltuielilor de judecată în cuantum de 5.300 lei, constând în onorariu avocat redus în cuantum de 5.000 lei şi taxă judiciară de timbru aferentă cererii de întoarcere a executării silite în cuantum de 300 lei. Executorie. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare; cererea se depune la Judecătoria Constanţa. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, 28.10.2020”, mai este notat în document.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI