Cum a încercat șoferul unui autobuz să evite triajul epidemiologic de la graniță. Bărbatul este acum cercetat penal pentru intrare prin trecere frauduloasă a frontierei de stat

Cum a încercat șoferul unui autobuz să evite triajul epidemiologic de la graniță. Bărbatul este acum cercetat penal pentru intrare prin trecere frauduloasă a frontierei de stat
Cum a încercat un șofer de autobuz să fenteze triajul epidemiologic

Șoferul unui microbuz plin cu pasageri a încercat să treacă granița, în Arad, într-un mod inedit. Pentru a evita triajul epidemiologic obligatoriu, acesta a intrat pe contrasens, încercând în acest fel să intre în România pe sensul de ieșire.

Șoferul a încercat să intre în țară pe contrasens

Șoferul de microbuz transporta pasageri din străinătate cu destinația Bacău. La intrarea în țară, la vama Nădlac, a intrat pe contrasens pentru a evita triajul epidemiologic pentru ca ocupanții vehiculului să nu intre în carantină. Mai exact, incidentul a avut loc la intrarea în țară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, de pe DN 7. Acum, bărbatul este cercetat pentru intrare prin trecere frauduloasă a frontierei de stat.

„În data de 13.12.2021, în jurul orei 22.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, polițiştii de frontieră care își desfășurau activitatea pe sensul de intrare în România au observat un microbuz care se deplasa pe contrasens, pe sensul de ieșire din țară.

Microbuzul a fost oprit pentru verificări, ocazie cu care s-a constatat că la volanul autoturismului se afla un cetățean român, iar împreună cu acesta, ca pasageri, se mai aflau opt cetățeni români, domiciliaţi pe raza judeţului Bacău, care veneau din Ungaria.

Întrucât mai mulți pasageri, inclusiv șoferul, nu îndeplineau condițiile de exceptare privind măsura carantinării la intrarea în România, sosind dintr-o țară cu risc ridicat de infectare cu virusul SARS-CoV-2, aceștia au încercat să evite controlul de frontieră şi triajul epidemiologic efectuat de lucrătorii Directiei de Sănătate Publică.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intrare prin trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Tot mai mulți migranți depistați la vama Nădlac

În urmă cu câteva zile, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat cinci cetățeni din Afganistan, solicitanți de azi în România. Aceștia au încercat să treacă frontiera în Ungaria ilegal, fiind depistați într-un automarfar care transporta produse sanitare. În aceeași perioadă, oamenii legii au din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș au depistat șapte cetățeni străini care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În data de 08.12.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, județul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean  român, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, produse sanitare  pe ruta România-Italia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport,  poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunși în compartimentul marfă al semiremorcii, cinci cetăţeni străini.

Aceștia au fost transportați la sediul sectorului. În urma verificărilor, oamenii legii au descoperit că erau cetățeni din Afganistan, solicitanți de azil în țara noastră.