Cum a furat o româncă diamante de 5 milioane de euro. Poliția britanică, uimită de tehnica ei

Cum a furat o româncă diamante de 5 milioane de euro. Poliția britanică, uimită de tehnica ei
O româncă a furat diamante în valoare de 5 milioane de euro. Cum a reușit să facă acest lucru?

O româncă a reușit să șocheze autoritățile britanice. Aceasta a furat diamante în valoare totală de 5 milioane de euro. Ce tactică a folosit pentru a le sustrage din magazin? E incredibil cum a făcut acest lucru. Iată planul acesteia pas cu pas!

Poliția britanică, uimită de furtul unei românce: a sustras diamante în valoare de 5 milioane de euro

O româncă în vârstă de 60 de ani a reușit să fure diamante în valoare totală de 5 milioane de euro dintr-un magazin de lux din Londra. Aceasta a pus în practică o tactică la care angajații instituției nu s-au gândit.

Concret, femeia s-a dat drept un expert în pietre prețioase și a schimbat bijuteriile cu pietricele de grădină executând astfel un jaf extrem de sofisticat care a uimit autoritățile.

Lulu Lakatos s-a născut în România, trăiește în Franța și a fost prinsă de oamenii legii britanici după ce s-a dat drept gemolog și s-a dus să examineze și să evalueze șapte diamante de la bijuteria Boodles din Mayfair, centrul Londrei.

Aceasta a ajuns în magazin în urma unui plan bine elaborat în care au fost implicate și alte persoane. Lulu a fost prezentată drept Anna și a ajuns la magazin pe data de 10 martie. Ea trebuia să cântărească și să evalueze diamantele în parte.

Fiecare piatră era ambalată individual și toate erau puse într-o geantă cu cifru. ‘Anna’ s-a prefăcut că face evaluarea, ulterior a pus diamantele în geanta încuiată, dar în timpul operațiunii a reușit să o înlocuiască cu una similară în care se aflau pietricelele de grădină.

Ce s-a întâmplat la ieșirea din magazin?

La ieșirea din magazin a fost așteptată de două femei, iar anchetatorii presupun că ele au preluat geanta. Hoața și-a schimbat hainele într-o toaletă publică și a plecat mai apoi cu trenul spre Franța. Furtul a fost descoperit abia a doua zi.

Doi dintre complici au fost deja condamnați – Christophe Stankovic și Mickael Jovanovic, iar Lulu a fost reținută în Franța în baza unui mandat european în luna septembrie a lui 2020, ulterior extrădată în Marea Britanie.

Procesul este în plină desfășurare.

  • Altă situație teribilă pentru polițiștii britanici

Un român de 19 ani care a fugit de poliția britanică cu 290km/oră a fost condamnat. Adolescentul a declanșat o urmărire periculoasă în luna mai a lui 2020 și a fost condamnat recent, informează BBC.

Tânărul se afla atunci pe o motocicletă furată și a atins viteza maximă de 290 de km/oră. Agenților de poliție li s-a alăturat și un elicopter pe măsură ce urmărirea a trecut prin comitatele Hertfordshire, Bedfordshire și Buckinghamshire.